Voorgaande excursies

2019

In september 2019 bezochten we de regio Joppe, Almen, Laren en Lochem, met o.a. de O.L.V. Tenhemelopnemingkerk in Joppe,  de middeleeuwse dorpskerk van Almen, de dorpskerk van Laren. De excursie werd afgesloten met een orgelconcert in de Gudulakerk in Lochem.

2017

Tijdens de voorjaarsexcursie hebben we een bezoek gebracht aan vijf kerken in de Gelderse Vallei, waaronder de Sionkerk in Scherpenzeel uit 2013. Een beschrijving van deze en andere kerken kunt u lezen in de tweede uitgave van Venster in 2017. De najaarsexcursie bracht ons naar Nijmegen.

2016

In het voorjaar brachten we een bezoek aan Groesbeek en de Heilige Landstichting. Een korte beschrijving van de kerken die we bezochten, kunt u lezen in de tweede uitgave van Venster in 2016. De najaarsexcursie bracht ons naar Nijmegen.

2015

Tijdens de voorjaarsexcursie bezochten we religieus erfgoed langs de grens met Duitsland, onder meer de H.-Martinuskerk en de kapel in Meghelen. Tijdens de najaarsexcursie gingen we naar de Veluwezoom. Meer hierover kunt u lezen in het derde nummer van 2015 van ons kwartaalblad Venster. Op pagina 6-7 van die editie gaf Jean Gardeniers alvast een voorproefje van wat de excursiegangers die dag te wachten stond.

• Dorpskerk, Slijk-Ewijk

• De Onze-Lieve-Vrouwe-Visitatiekerk in Velp
  • De Oude Mauritiuskerk in Rheden
  • De Dorpskerk in Ellecom