Open bouwdag 12 oktober Grote Kerk Wageningen

Sinds mei 2019 staat een deel van de Grote Kerk in Wageningen in de steigers en vinden er veel werkzaamheden plaats. Zowel aan de binnen- als buitenkant wordt het rijksmonumentale gebouw ingrijpend gerestaureerd. Gelijktijdig wordt het heringericht en verduurzaamd, zodat dit bijzondere kerkgebouw de komende decennia behouden kan worden en breed & multifunctioneel  gebruikt. Naast nieuw gebruik in de vorm van evenementen, concerten, tentoonstellingen en symposia zal de protestante gemeente gebruik blijven maken van het kerkgebouw.

Tijdens de werkzaamheden is het gebouw gesloten, maar zaterdag 12 oktober was het gebouw opengesteld voor publiek. Naast het bekijken van de werkzaamheden in het gebouw, kon men een rondleiding over de steiger krijgen om het werk aan de gevel en het dak van dichtbij te kunnen zien. Er werd uitleg gegeven over het dak- en gevelherstel en de werkzaamheden aan de glas-in-lood ramen waren te zien.