Vrijwilligers

Omdat de activiteiten van Oude Gelderse Kerken toenemen, zoekt het bestuur vrijwilligers die ons van tijd tot tijd de helpende hand kunnen bieden.

Zonder de inzet van de vele vrijwilligers zou Oude Gelderse Kerken niet kunnen bestaan! Het bestuur, de Raad van Advies, de Plaatselijke Commissies, de excursiecommissie, de redactiecommissie - bijna iedereen die werkt voor stichting, doet dat als vrijwilliger. Daarom zijn wij altijd op zoek naar mensen die de doelstelling van Oude Gelderse Kerken van harte onderschrijven en bereid zijn om als vrijwilliger tijd en energie te steken in onze stichting.

concert_barokensemble_zeven_draads_dorpskerk_hoog_keppel06_07_2014
Concerten helpen organiseren? Word lid van een Plaatselijke Commissie!

Vrijwilligersfuncties bij SOGK

Secretariaatswerkzaamheden
Oude Gelderse Kerken zoekt mensen die het secretariaat kunnen ondersteunen bij administratief werk, het actualiseren en invoeren van contactgegevens, het verzenden van grote oplages zoals het jaarverslag of het opzoeken van informatie via internet. Dit kan (deels) ook vanuit huis.

Interesse? Bel of mail dan met algemeen secretaris Nico Peek, T (0648) 532 664 of nicopeek@oudegeldersekerken.nl. Hij neemt graag contact met u op voor een kennismaking.

Versterking Plaatselijke Commissie
Vindt u het leuk om speciale activiteiten in onze kerken te organiseren, zoals huwelijkssluitingen, exposities, muziekuitvoeringen of lezingen? Neem dan contact op met een van onze Plaatselijke Commissies. Zij leren u graag kennen en wellicht kunt u het team in uw woonplaats versterken.

gezellige_drukte_tijdens_50_jaar_wandtapijten_in_drempt

Medewerker beeldbank en webredactie
Oude Gelderse Kerken wil de foto's die zij door de jaren heen verzameld heeft, graag online aanbieden op MediaFiler. En dus zijn wij naarstig op zoek naar mensen die onze fotobestanden willen uploaden.

Ook zoeken wij iemand die de webredactie wil versterken. Het gaat in eerste instantie om het up-to-date houden van de agenda en het plaatsen van nieuws- en persberichten. Daarnaast heeft u alle vrijheid om uw bedrijfsjournalistieke kant te ontwikkelen en relevante webartikelen te schrijven en te publiceren. De website is gebouwd in WordPress.

Lijkt het u leuk om mee te werken aan de communicatie van Oude Gelderse Kerken of heeft u nog vragen over het vrijwilligerswerk, neem dan contact op met algemeen secretaris Nico Peek, T (0648) 532 664 of nicopeek@oudegeldersekerken.nl.

Ik hecht groot belang aan het bewaren van ons religieus erfgoed en het uitdragen van de geschiedenis ervan. Want vertel je de geschiedenis van de kerk, dan vertel je de geschiedenis van het dorp en de mensen. In deze tijd van ontkerkelijking zijn mensen minder geïnteresseerd in religie, maar wel in historie.
Aan Oude Gelderse Kerken de taak om deze geschiedenis op allerlei manieren uit te dragen en om mensen bij de kerk te betrekken, zodat het geen exclusief en afgesloten gebouw wordt voor een select groepje.
Voormalig voorzitter van de Plaatselijke Commissie van Etten, Mieke Kock

etten_maartenskerk_ext_jg_2008

Zelf heb ik niks met kerken of religies. Maar ik woon op een steenworp afstand van de kerk en fungeer als gastheer namens Oude Gelderse Kerken als een klas op bezoek komt in het kader van het educatieve project. Ik vind het belangrijk dat kinderen in de omgeving weten dat de kerk er is en dat ze iets over de geschiedenis ervan horen. Hun cultuurhistorisch besef wil ik, hoe gering mijn rol daarin ook is, graag stimuleren.
Vrijwilliger bij de Dorpskerk van Leur, Wim de Laat

onderwijs_dsc_0799