Jubileumjaar 2019

In 2019 heeft stichting Oude Gelderse Kerken haar 45-jarig jubileum gevierd. Tijdens dit jubileumjaar werd in ieder kerkgebouw van de stichting in het kader van 'Muziek in Oude Gelderse Kerken' een muzikaal evenement aangeboden aan de lokale gemeenschap, van Ierse Folk en jazz-combo's tot de Gambasonates van Bach. Al deze muzikale evenementen waren gratis toegankelijk.

De concertreeks begon op 18 mei in Kerk-Avezaath met de ‘Cathedral Anthems’, gezongen door Cappella ad Fluvium en eindigde op 29 december in Rijswijk met twee cellosonates van Bach, gespeeld door Hanneke Rouw. Alle concerten waren een groot succes.

In totaal ontvingen we 1800 belangstellenden, die volop genoten hebben, zo hoorden we tijdens de borrels na afloop.

Netwerkbijeenkomst en jubileumdiner businesspartners

Op 29 november vond in de Gudulakerk in Lochem het jubileumdiner van Oude Gelderse Kerken plaats en werd samen met de vrijwilligers van de Plaatselijke Commissies, de Raden van Bestuur en Advies en de businesspartners van de stichting haar 45ste verjaardag gevierd.

Er werd geborreld en heerlijk Italiaans gegeten, CeesJan Frank vertelde over de geschiedenis van de Gudulakerk, duo Clazzi (met Dirk Overbeek, accordeon en Job Huiskamp, cello) speelde en Jean Gardeniers, voorzitter van de Raad van Advies, hield een toespraak (hier na te lezen).