Sint-Lambertuskerk in Buren

De Sint-Lambertuskerk in Buren is in oorsprong een kapel uit de 15e eeuw. De protestantse gemeente Buren komt er elke zondagmorgen bijeen. Verder zijn er concerten en andere activiteiten in deze bijzondere kerk, waarin Maria van Buren, dochter van Willem van Oranje, in 1616 is begraven in de tombe onder het koor.

Aan de hand van werkbladen voor op school en op locatie leren kinderen meer over de geschiedenis van deze kerk. Het lespakket is gratis en niet religieus van aard.

Lesmateriaal voor alle groepen

Het educatieproject voor de Sint-Lambertuskerk is bestemd voor basisschoolleerlingen uit alle groepen, elk op hun eigen niveau. Er zijn lessenreeksen gemaakt voor groep 1-2, voor groep 3-4, enz. De lessen voor groep 5-6 en 7-8 zijn zo ontwikkeld, dat ze passen binnen het provinciale project Reizen in de Tijd van Erfgoed Gelderland: www.reizenindetijd.nl

De leerlingen gaan op school met de werkbladen werken en kunnen elke twee jaar een bezoek aan het kerkgebouw brengen, onder begeleiding van een leerkracht en een vrijwilliger van Oude Gelderse Kerken.

In de kerk zoeken de leerlingen de antwoorden op de vragen van de werkbladen en ontdekken ze wat er te zien is in de kerk en wat daarvan de functie is.

Contactpersoon en meer informatie: dhr. Idzerd Lautenbach T 0651 810 946, E kerkverhuurburen@upcmail.com