Martinuskerk in Rijswijk

De Martinuskerk in Rijswijk is een middeleeuwse kerk, een pseudobasiliek, met 19de-eeuwse aankleding. De kerk wordt gebruikt voor erediensten van de hervormde gemeente Rijswijk. Ook stelt de Plaatselijke Commissie de Martinuskerk open voor sociale en culturele activiteiten. De kerk is in 1989 overgedragen aan Oude Gelderse Kerken.

Lesmateriaal voor elk niveau

Er is materiaal in een doorlopende leerlijn voor vier niveaus:

• groep 1-2
  • groep 3-4
  • groep 5-6
  • groep 7-8.

De lessen voor groep 5-6 en 7-8 zijn zo ontwikkeld, dat ze passen binnen het provinciale project Reizen in de Tijd van Erfgoed Gelderland.

De leerlingen gaan op school met de werkbladen werken en kunnen elke twee jaar een bezoek aan het kerkgebouw brengen, onder begeleiding van een leerkracht en een vrijwilliger van Oude Gelderse Kerken.

In de kerk zoeken de leerlingen de antwoorden op de vragen van de werkbladen en ontdekken ze wat er te zien is in de kerk en wat de functie daarvan is.

Contactpersoon en meer informatie: mw. Ds. Gea van der Velde, T 0345 558 620, E geavandervelde@martinuskerk-rijswijk.nl