Sint-Lambertuskerk in Kerk-Avezaath

De Sint-Lambertuskerk in Kerk-Avezaath is een gotische kerk op de fundamenten van een tufstenen vroeg-romaanse kerk. De kerk wordt nog gebruikt door de protestantse gemeente Kerk- en Kapel-Avezaath. Daarnaast organiseren veel vrijwilligers concerten, de Avezaathse Cultuurdagen, exposities, een rommelmarkt en Open Kerk. Aan de hand van werkbladen voor op school en op locatie leren kinderen meer over de geschiedenis van deze kerk. Het lespakket is gratis en niet religieus van aard.

Lesmateriaal voor alle groepen

Het educatieproject voor de Sint-Lambertuskerk is bestemd voor basisschoolleerlingen uit alle groepen, elk op hun eigen niveau. Er zijn lessenreeksen gemaakt voor groep 1-2, voor groep 3-4, enz. De lessen voor groep 5-6 en 7-8 zijn zo ontwikkeld, dat ze passen binnen het provinciale project Reizen in de Tijd van Erfgoed Gelderland.

De leerlingen gaan op school met de werkbladen werken en kunnen elke twee jaar een bezoek aan het kerkgebouw brengen, onder begeleiding van een leerkracht en een vrijwilliger van Oude Gelderse Kerken.

In de kerk zoeken de leerlingen de antwoorden op de vragen van de werkbladen en ontdekken ze wat er te zien is in de kerk en wat daarvan de functie is.

Contactpersoon en meer informatie: dhr. Dick Grendel T 0344 681 663, E d.grendel@planet.nl