Kerk op de Kranenburg

De H.-Antonius-van-Paduakerk is ontworpen en gebouwd door de beroemde architect Pierre Cuypers. Het monumentale gebouw wordt niet meer als kerk gebruikt. Sinds 2000 is het Heiligenbeeldenmuseum gevestigd in het kerkgebouw. De kerk staat helemaal vol met allerlei heiligenbeelden en zal zeker indruk maken op de kinderen.

Het educatieproject voor de H.-Antonius-van-Paduakerk op de Kranenburg is bestemd voor basisschoolleerlingen uit alle groepen, en met name voor kinderen uit Kranenburg en Vorden en omgeving.

Lesmateriaal voor elk niveau

Er is materiaal in een doorlopende leerlijn voor vier niveaus:

• groep 1-2,
  • groep 3-4,
  • groep 5-6,
  • groep 7-8.

De leerlingen gaan op school en op locatie aan het werk. De werkbladen worden gratis beschikbaar gesteld. U kunt ze ook zelf downloaden en uitprinten.

Digibordtool met filmpjes en extra beeldmateriaal

Vergeleken met de educatieprojecten in Leur en Groenlo zijn er twee verschillen, die tot stand kwamen op verzoek van een werkgroep van leerkrachten uit de omgeving. Dankzij hun inbreng is er in Kranenburg ook materiaal voor groep 1-2 beschikbaar en er is een digitale tool: u kunt hier de digibordtool openen en de werkbladen downloaden. De digibordtool kunt u prima gebruiken op het digitale schoolbord. Bovendien kan de digibordtool gebruikt worden om de les te verrijken met aanvullend beeldmateriaal, filmpjes, verhalen en meer.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met mw. Hedwig Keurentjes, T 0575-556757, E info@heiligenbeeldenmuseum.nl

Presentatie digibordtool in het Heiligenbeeldenmuseum in mei 2014

Wat een heerlijk project heeft Kleioskoop ontwikkeld! Je pakt de handleiding erbij en alle benodigde informatie is voorhanden. Je bekijkt de werkbladen en het project in de kerk kan beginnen. Met enige spanning heb ik de groep ontvangen, maar wat heerlijk om de kinderen thuis te brengen in deze Cuypers kerk, de bouw, de ruimte, de gebruikte materialen en de opdrachtgevers. De kinderen waren zeer gemotiveerd en actief bezig. Ze genoten ervan. Een meisje vertelde me: “Mijn moeder zei dat het heel saai is, maar ik vind het écht leuk.” Wat fijn om dit zo te mogen ervaren.
Vrijwilliger bij de H.-Antonius-van-Paduakerk, Hedwig Keurentjes

Virtuele tour door het Heiligenbeeldenmuseum
Klik met de muis en scroll door de kerk heen

Steun de Stichting