Laatste nieuws

Open bouwdag 12 oktober Grote Kerk Wageningen

Sinds mei van dit jaar staat een deel van de Grote Kerk in Wageningen in de steigers en vinden er veel werkzaamheden plaats. Zowel aan de binnen- als buitenkant wordt het rijksmonumentale gebouw ingrijpend gerestaureerd. Gelijktijdig wordt het heringericht en verduurzaamd, zodat dit bijzondere kerkgebouw de komende decennia behouden kan worden en breed & multifunctioneel  gebruikt. Naast nieuw gebruik in de vorm van evenementen, concerten, tentoonstellingen en symposia zal de protestante gemeente gebruik blijven maken van het kerkgebouw.

Tijdens de werkzaamheden is het gebouw gesloten, maar zaterdag 12 oktober wordt het gebouw van 12 tot 16 uur opengesteld voor publiek. Naast het bekijken van de werkzaamheden in het gebouw, is het mogelijk om een rondleiding over de steiger te krijgen om het werk aan de gevel en het dak van dichtbij te kunnen zien. Zo wordt er onder meer uitleg gegeven over het dak- en gevelherstel en zijn de werkzaamheden aan de glas-in-lood ramen te zien. Binnen is er speciale aandacht voor het hergebruik van bestaande materialen, zoals de oude kerkbanken, bij de herinrichting.

Deskundigen van de aannemer, de architect, Oude Gelderse Kerken en St. Grote Kerk Wageningen zijn aanwezig om de rondleidingen te verzorgen en toelichting te geven op de werkzaamheden en de plannen voor de toekomst.

Open Monumentendagen 2019

Diverse locaties van Oude Gelderse Kerken zijn aanstaand weekeinde geopend en hebben een activiteit georganiseerd. Een greep uit de activiteiten:

Batenburg expositie van Christina Coridou, Haarlo expositie van kunst van zorginstellingcliënten i.s.m. Kunstkring B’Art, Hoog-Keppel expositie van Guido Pietersma en Ben van de Roer, Kranenburg verkoop van heiligenbeelden, kerstgroepen, religieuze voorwerpen, schilderijen op zaterdagmiddag, Leur op zaterdagmiddag vertelt historicus Wim Kattenberg Maas & Waalse verhalen, in Lochem worden op zaterdag workshops georganiseerd met om 16 uur een afsluitingsconcert door het Nederlands Barok Consort, Rijswijk te Kijk Special: expositie van werk van drie Rijswijkers, met om 15 uur: Tweetet Jazzmuziek en in Zutphen Walburgis elk heel uur orgelspel, de Librije en de toren zijn open en op zondagmiddag ter afsluiting een concert.

Print Friendly, PDF & Email