Najaarsexcursie 26 september 2015

Op zaterdag 26 september a.s. organiseert de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) een excursie naar de Veluwezoom. De SOGK organiseert jaarlijks een voorjaars- en een najaarsexcursie. Tijdens de excursies bezoekt u samen met andere donateurs een aantal oude Gelderse kerken.

Tijdens de najaarsexcursie naar de Veluwezoom zullen we een bezoek brengen aan:

• De oude kerk van Oosterbeek uit de 10e eeuw!
  • De Vredebergkerk in Oosterbeek, een markante nieuwe kerk uit 1950-1951.
  • De Bernulphuskerk in Oosterbeek.

Daarnaast zullen we de kerken van Renkum en Wageningen bezoeken: twee voorbeelden van de Amsterdamse school, een populaire bouwstijl in de eerste helft van de 20e eeuw.

Meer weten over de excursie?
In de derde uitgave van het kwartaalblad Venster kunt u meer lezen over deze bijzondere kerkgebouwen. In het artikel over de najaarsexcursie ‘Kerken van de zuidelijke Veluwezoom’ geeft initiatiefnemer Jean Gardeniers alvast een voorproefje van wat de excursiegangers die dag te wachten staat. Wilt u zich nog verder verdiepen? Lees dan de boeken en artikelen die Jean Gardeniers heeft gebruikt bij het schrijven van het artikel.

venster2015_3
Derde uitgave van 2015 van het kwartaalblad Venster van de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Met o.a. een artikel over de najaarsexcursie 2015.