Kerst- en nieuwjaarsconcerten in onze kerken

December is voor veel mensen een drukke maand, maar probeer eens een middag of avond vrij te maken voor een bijzonder concert. Bij deze een overzicht van de kerst- en nieuwjaarsconcerten in de kerken van de SOGK.

Kerstconcerten in het Heiligenbeeldenmuseum

Vrijdag 15 december is het Heiligenbeeldenmuseum extra lang geopend. Van 20.00 tot 22.00 treedt namelijk het zangkoor Reborn op. Het koor heeft een speciaal programma samengesteld met vooral Nederlands- en Engelstalige liederen. Pianiste Petra Hilderink begeleidt de zangers, maar ze zullen ook een paar nummers a capella zingen.

Op Tweede Kerstdag kunt u harpmuziek beluisteren tijdens uw museumbezoek: Chantal Dohmen speelt op haar harp kerstliederen. Vrijdag 29 december vanaf 14.00 speelt trompettist Dick Kroeze 2x 20 minuten liederen uit de kersttijd.

De feestelijke aankleding en meer dan 300 kerststallen zorgen voor een extra sfeervolle ambiance. Tussen de optredens door is er gelegenheid voor een kopje koffie of een ander drankje. Én kunt u meteen de kerstgroepententoonstelingwat beter bekijken.

A capella kerstconcert in Buren

Zondag 17 december om 15.00 uur is er een a capella kerstconcert in de dorpskerk van Buren. De vijf jonge zangeressen van Wishful Singing kunnen niet alleen prachtig zingen, maar voeren u ook mee met hun podiumpresentatie. Met bekende, klassieke kerstliederen én ‘gezongen kerstkaarten’ met serieuze, soms humoristische teksten.

Koor en Brassband in Vordense dorpskerk

Op zaterdag 23 december geven Cappella Bronckhorst en Brassband Gelderland een gezamenlijk kerstconcert in de Dorpskerk in Vorden. Zij laten originele Engelse Christmas Carols horen en bekende en minder bekende kerstmelodieën die speciaal voor de brassband bewerkt zijn. De entree bedraagt € 5,- inclusief koffie of thee in de pauze. Kaarten zijn te koop bij de ingang of vooraf te bestellen via 0575 – 55 25 42 of 06 – 20 57 21 80.

Zingen in de Walburgiskerk Zutphen

Op Tweede Kerst dag, 26 december, organiseert het Vocaal Ensemble Zutphen onder leiding van Iassen Raykov het Festival of Lessons and Carols. De Walburgiskerk in Zutphen is dan helemaal versierd en in kerstsfeer gebracht. Organist Klaas Stok speelt op het Baderorgel. Naast koorzang, orgelspel én samenzang, zijn er ook lezingen. De kerk is niet verwarmd, dus pak uzelf dik in! Na afloop is er glühwein en warme chocolademelk.

Blazers en bubbels in Rijswijk

Op vrijdag 29 december spelen de jonge topmusici van het TenToon Ensemble in de Martinuskerk in Rijswijk. Het ensemble geeft al jaren een sprankelend Nieuwjaarsconcert in Stadsschouwburg de Philharmonie in Haarlem. De try-out is dit jaar in de Martinuskerk. Op het programma staat Beethoven en Satie, maar ook Jaques Brel en muziekstukken die geïnspireerd zijn op Piet Mondriaans onvoltooide meesterwerk de Victory Boogie-Woogie.

Nieuwjaarsconcert TenToon Ensemble in Rijswijk

Zuid-Amerikaanse kerstbarok in Vorden

Houdt u van barokmuziek, kom dan begin januari naar de dorpskerk in Vorden. Het Barlheze Consort speelt dan kerstbarok uit Zuid-Amerika. Erg bijzonder is het Peruviaanse kerstprocessielied ‘Hanacpachap cussicuinin’ (De vreugde van de Hemel) van de Franciscaner monnik Juan Pérez Bocanegra uit begin 17e eeuw. Het is geschreven in het Quechua, een Indiaanse taal.

Het Barlheze Consort wordt bijgestaan door het Bachkoor Doetinchem en de zangers van KWARTover60. Percussionist en trompetist Harry ten Brinke en Cees de Gooijer op de Zinc. Mirjam Berendsen speelt op het Lohmanorgel. Ook is er samenzang onder leiding van Wilbert Berendsen, dirigent van het Bachkoor Doetinchem.

10 december kon dit concert door het slechte weer niet doorgaan. Dus heeft u op zaterdagavond 6 januari alsnog de kans erheen te gaan!