Russische grootmeesters

#_LOCATIONMAP

Date(s) - 27/10/2019

Categorieën

In het kader van de jubileumreeks Muziek in Oude Gelderse Kerken geven projectkoor Cappella ad Fluvium en het Nijmeegs Blazers Ensemble Russische grootmeesters ten gehore in de Walburgiskerk in Zutphen. Iedereen is welkom, de toegang is vrij.
Groots en meeslepend is de Russische cultuur, niet alleen in literatuur en schilderkunst, maar zeker ook in de muziek. Dat is wat Cappella ad Fluvium en het Nijmeegs Blazersensemble de luisteraar willen laten ervaren. Hert projectkoor zingt werken van Russische grootmeesters op teksten uit de Russisch-orthodoxe liturgie, onder anderen van Rachmaninov, Tsjaikovski en Schnittke. Niet minder indrukwekkend is Stravinsky’s zelden uitgevoerde Mis, een stuk voor koor, hout- en koperblazers. Verder zal het blazersensemble Stravinsky’s Symphonie voor Blazers uitvoeren.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Cappella ad Fluvium.