Lezing ‘Maria in de Walburgiskerk’

#_LOCATIONMAP

Date(s) - 21/03/2020

Categorieën

Zaterdag 21 maart geeft mevrouw Anneke Mulder-Bakker de tweede Walburgislezing in de Walburgiskerk in Zutphen. Mevrouw Mulder doceerde tot haar pensionering Middeleeuwse Geschiedenis en Mediëvistiek aan de RU Groningen. Haar belangstelling gaat vooral uit naar de cultuur en de religie van ‘gewone’ mensen in de middeleeuwen, niet van de theologen en de monniken.
U bent welkom vanaf 13 uur. Ontvangst met thee en koffie. Toegang is gratis. Graag voor 19 maart a.s. aanmelden via info@oudegeldersekerken.nl. Na de lezing krijgt u een drankje en hapje aangeboden en is er gelegenheid voor: óf een korte rondleiding langs Maria afbeeldingen o.l.v. een deskundige gids; óf een kort bezoek aan de Librije (in kleine groepen, maximaal 10 personen) of een bezoek aan het Stedelijk Museum, op vertoon van Museumjaarkaart of uitnodiging.