Gepassioneerde gipsyklanken in Oude Sint-Victorkerk

#_LOCATIONMAP

Date(s) - 27/10/2019

Categorieën

In het kader van het 45-jarig jubileum van Oude Gelderse Kerken geeft het gipsy trio La Manouche een concert in de Oude Sint-Victorkerk in Batenburg.

Bij de muziek van La Manouche waant de luisteraar zich even aan het kampvuur bij de woonwagen. Dit trio heeft een gevarieerd programma met gepassioneerde liederen en muziek uit de Roma- en Sinti-cultuur. Moeiteloos wordt swing á la Django Reinhardt gecombineerd met muziek uit de Balkan en flamencoklanken uit de Camargue. Met geraffineerd gitaarwerk en melodisch klarinetspel worden de veelal weemoedige liederen ten gehore gebracht. Tijdens het concert krijgt het publiek ook tekst en uitleg over de gezongen stukken en achtergrondinformatie over het reizende volk.

La Manouche bestaat uit: Mouche Palts (gitaar/zang) Roelof Posthumus (klarinet) en Manito (gitaar). De inloop is vanaf 15 uur, het optreden begint om 15.30 uur. Iedereen is welkom, gratis toegang, vrije gift na afloop.