Barok in de Dorpskerk van Leur

#_LOCATIONMAP

Date(s) - 13/10/2019

Categorieën

In het kader van Muziek in de Gelderse Kerken spelen René Berman (barokcello, viola da gamba) en Joop van Goozen (orgel) barok in de Dorpskerk van Leur, met werken van Antonio Vivaldi, Johann S. Bach en Carl Ph.E. Bach. Iedereen is welkom, gratis toegang, vrije gift na afloop.

René Berman is sinds 1994 solocellist van het Gelders Orkest en hoofdvakdocent aan het conservatorium van Arnhem. Berman soleert regelmatig en gaf recitals in heel Nederland. Hij speelde incidenteel mee in toonaangevende ensembles als Conjunto Iberico, het Combattimento Consort en het Concertgebouworkest, begeleidde Mattheüs- en Johannespassies op zowel cello als gamba en heeft opnames gemaakt van drie Bachsuites op de barokcello.

Joop van Goozen studeerde onder anderen bij Ton Koopman aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Hij werkt sinds 1982 als kerkmusicus, organist en dirigent o.a. in Heemstede, Zelhem en Nijmegen. Sinds juni 2019 is hij ook als zodanig aangesteld bij de Sint-Janskerk in Zutphen.