April 2016 – Klassieke muziek in de kerken van de SOGK: Rossini, Strauss en Mozart

In april staan er weer een aantal prachtige klassieke concerten op de agenda. In de Martinuskerk in Rijswijk zingt het Houtens Kamerkoor Rondo de Petite Messe Solennelle van Rossini. De Sint Lambertuskerk in Buren is weer het decor van een concert bij kaarslicht. En in de Dorpskerk van Vorden is een maandelijks zondagmiddagconcert.

Het Houtens Kamerkoor Rondo zingt onder leiding van Hans de Munnik de Petite Messe Solennelle van Gioacchino Rossini. Met een inleiding door Henk de Winter. Kom zondag 10 april om 15.00 uur naar de Martinuskerk in Rijswijk (Gld.) voor het try-outconcert. De entree is € 10,00.

Liederencyclus in de Dorpskerk van Vorden

Een keer per maand organiseert de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden Zondagmiddagconcerten in samenwerking met MuziekDorpskerkVorden. Al deze concerten zijn kwalitatief en artistiek van hoog niveau. Op 10 april treden Irma ten Brinke (sopraan) en Wilbert Berendsen (piano) op. Zij brengen onder meer liederen van Richard Strauss ten gehore.

De Zondagmiddagconcerten beginnen om 15.30 uur en duren 60 tot maximaal 90 minuten. Bij binnenkomst is er koffie, na afloop is er een drankje en ontmoet u de musici. De toegangsprijs voor alle zondagmiddagconcerten is € 12,00 en jongeren t/m 16 jaar krijgen gratis toegang. Dit geeft jonge gezinnen de kans om gezamenlijk een concert bij te kunnen wonen.

muziek_in_buren___kerstconcert_2015

Muziek in Buren

De Van Swieten Society geeft op zaterdag 23 april 2016 om 20.15 een concert onder de titel: Mozart, bron van de romantiek. De Van Swieten Society is één van Nederlands toonaangevende ensembles op het gebied van de oude muziek. Wees er op tijd bij, want het vorige concert bij kaarslicht in de Sint Lambertuskerk was al snel uitverkocht.