Excursies

Oude Gelderse Kerken organiseert jaarlijks twee excursies: één in het voorjaar en één in het najaar. Tijdens die excursies bezoekt u religieus erfgoed in de provincie Gelderland.

Zowel de voorjaars-, als de najaarsexcursie van 2019 zijn helaas afgelast vanwege de coronamaatregelen. De eerstvolgende excursie staat nu gepland op zaterdag 5 juni 2021 met als bestemmingen de in Duitsland gelegen plaatsen Bedburg-Hau, Rindern, Donsbrüggen en Beek-Ubbergen.

De start zal zijn vanaf het NS-station in Elst. We gaan dan bij Beek-Ubbergen de grens over naar Bedburg-Hau voor een bezoek aan de voormalige Stiftskerk uit de 14e eeuw, de oudste bakstenen kerk in Niederrhein. Vervolgens gaan we naar de St. Willibrordkerk in Rindern.

Na dit bezoek lunchen we in het fraai gelegen Altes Landhaus im Forstgarten Kleve. Dan vertrekken we naar de St.Lambertuskerk in Donsbrüggen. Daarna keren we weer terug naar Nederland en bezoeken we onder andere het rijksmonument de kleine Bartholomeüskerk in Beek. De excursie eindigt bij NS-station Elst.

de kleine Bartholomeüs in Beek

Voorgaande excursies

Voor een overzicht van de excursies van de afgelopen jaren klik hier.

Venster ontvangen?
Klik hier en word donateur van Oude Gelderse Kerken