feb 2020

Klassiek concert bij kaarslicht in Buren

01/02/2020
20:15 - 21:45

Het Sweelinck Barokorkest speelt muziek uit de 17e eeuw in de St. Lambertuskerk in Buren. Een afwisselend en virtuoos programma met onder meer muziek van Biber, Schmelzer en Rosenmüller. Het orkest staat onder leiding van barokvioliste Antoinette Lohmann. Toegang: 20,- euro, t/m 18 jaar gratis. Meer informatie en kaartverkoop: www.muziekinburen.nl

Gudula vesper

Taizé vesper, Gudulakerk Lochem

16/02/2020
19:00 - 20:00

Op zondag 16 februari wordt een vesper in de stijl van Taizé gehouden in de St. Gudulakerk. Voor deze viering wordt een Taizékoor met orkest geformeerd dat de muziek zal verzorgen. De meditatieve ervaring zal centraal staan. Dit proberen we te realiseren door aankleding als kaarslicht, meditatiematten en teksten & gebeden uit Taizé. Ook komen er gastgroepen die elders in Nederland Taizévieringen organiseren.

mrt 2020

Voorjaarsconcert in Aerdt

14/03/2020
20:00 - 21:30

De Pools-Britse pianist Benjamin Mead en de Zwitserse sopraan Franziska Heinzen vormen al jaren een succesvol liedduo. Tot de hoogtepunten van hun optredens behoren onder andere het Schumannfest in Düsseldorf en het Rhônefestival in Zwitserland. In 2017 wonnen ze de eerste prijs in het Internationalen Lied-Wettbewerb Rhein Ruhr in Ratingen. Ze komen nu naar de Dorpskerk in Aerdt met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma.

Expositie sculpturale keramiek en aquarellen, Aerdt

15/03/2020 - 05/04/2020

Susanne Silvertant maakt beelden met een krachtige, monumentale vormgeving. De objecten bestaan uit met elkaar verlijmde, handgevormde elementen die raku gestookt zijn, waardoor de projecten een bepaalde verweerdheid krijgen. Ria Klompmaker werkt zowel abstract als figuratief. Ze schuwt het experiment met vorm en kleur niet, waardoor soms verrassende resultaten worden bereikt. Maar ook landschappen en natuur boeien haar.

Tijdens de opening op zondag 15 maart in de Dorpskerk van Aerdt muziek van de Bleichrodt-familie, combinaties van cello en fagot.

Johannes Passion, J.S. Bach in Lochem

21/03/2020
20:00 - 22:30

apr 2020

Muziek voor de Koning in Buren

18/04/2020
20:15 - 21:45

Veel schitterende muziek is gemaakt in opdracht van koningen en keizers. De cellosonates opus 5 leverden Beethoven een goed gevulde snuifdoos op en een uitnodiging om Kapellmeister te worden. Of neem Mozarts ‘Krönungskonzert’: muziek die met recht majestueus mag heten. In het kader van 625 jaar Buren speelt de Van Swieten Society een heus Koningsconcert in de St. Lambertuskerk.

mei 2020

jun 2020

Symposium Vrouwen in de Middeleeuwen

11/06/2020 - 12/06/2020
10:15 - 17:00

De middeleeuwen: een donkere periode waarin geweld, geloof en mannen de samenleving domineerden. Vrouwen kwamen er amper aan te pas. Ten minste, zo luidt het cliché. Het Middeleeuwen Symposium in de Walburgiskerk in Zutphen brengt in samenwerking met de Radboud Universiteit een ander verhaal. Speciale gasten zijn Dr. Rachel Delman (University York), zij onderzoekt de manier waarop adellijke dames hun macht etaleerden in landhuizen en interieurs, en Dr. Godelinde Perk (Oxford University). Zij onderzoekt onder meer de rol van geheugen en lichaam in de vrouwelijke devotie.

Verder komen er sprekers van de universiteiten van Utrecht, Groningen, Gent en Leuven met o.a. verhalen over praalgraven, prostitutie, koopvrouwen en de Moderne Devotie en is er een collegetour voor extra verdieping. Meer informatie: www.middeleeuwen-symposium.nl