sep 2020

Tegenlicht Meetup Lochem: Waterlanders

21/09/2020
19:30 - 21:30

De verwachtingen omtrent zeespiegelstijging lopen zeer uiteen: van 30 centimeter tot 1 meter in de komende 100 jaar. Het omgaan met deze ingebedde onzekerheid is de voornaamste uitdaging waarvoor ingenieurs, landschapsarchitecten en beleidsmakers zich gesteld zien. Welke oplossingen zijn dusdanig wendbaar dat ze toepasbaar zijn op alle mogelijke scenario’s?  Met o.a. Marjolijn Haasnoot (environmental scientist, Deltares), Geert van der Meulen (TU Delft) , Eric-Jan Pleijster (LOLA Landscape Architects) en Gilles Erkens (aardwetenschapper bij Deltares). Gastspreker: Antoinet Looman, heemraad van Waterschap Rijn en IJssel. In de Gudulakerk in Lochem. Gratis entree, vrije gift.

Heropening Grote Kerk Wageningen

25/09/2020
20:00 - 22:30

Robin Kester en de Grote Kerk van Wageningen, twee geweldige namen die samenkomen! Robin Kester heeft hard gewerkt aan een nieuw mini-album en de Grote Kerk is na hard werk omgetoverd tot evenementenlocatie. Op 25 september stellen we beide aan je voor. Met medewerking van Popupop en AT EASE. Tickets: €15,- (door corona een beperkt aantal beschikbaar): popupop.stager.nl/tickets/

Sweelinck-concert & cd-presentatie Walburgis

25/09/2020
20:00 - 21:30

Klaas Stok, koordirigent en vaste bespeler van het fraaie Baderorgel, presenteert in de Walburgiskerk in Zutphen tijdens een concert i.s.m. het Nieuw Vocaal Sweelinck Ensemble zijn nieuwe cd met uitsluitend werken van de in Deventer geboren componist J.P. Sweelinck. Toegang: 20,- euro. Reserveren verplicht via www.baderorgel.nl.

Licht van Gudula

26/09/2020
19:00 - 21:00

In de prachtige Gudulakerk in Lochem wordt een meditatieve bijeenkomst gehouden met afwisselend harpmuziek en stilte voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Danielle Van Driel Veltman zal de harpmuziek verzorgen.
Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Tussen 19 en 21 uur kan iedereen in stilte komen en gaan wanneer hij/zij dat wil.
Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd bij de uitgang voor de onkosten (huur, musicus, kaarsen). I.v.m. het beperkte aantal plaatsen moeten tickets gereserveerd worden via: www.eventbrite.nl

okt 2020

Musica Temprana in de Sint Walburgiskerk

03/10/2020
19:30 - 20:30

Het internationaal opererende ensemble Musica Temprana werkt samen met visual artist Patricia Ribas in deze unieke productie. Muziek uit het rijke en prachtige repertoire van de late Spaanse Middeleeuwen; een selectie liederen uit het Spaanse liedboek Cancionero de Palacio (1480-1520) met als zwaartepunt het bijzondere en zelden gehoorde ‘El Canto de la Sibila’. Toegang: 27,50 euro. Meer informatie en kaarten: www.musicatemprana.nl/agenda/

Werelddierendag en Franciscus

04/10/2020
12:00 - 17:00

In het verlengde van de thematentoonstelling Dieren van Gods schepping wordt op 4 oktober, de verjaardag van de H. Franciscus, in het Heiligenbeeldenmuseum extra aandacht besteed aan het Franciscusbeeld, dat onlangs prachtig is gerestaureerd. De restaurateur, Maarten ten Have, is aanwezig voor tekst & uitleg. De vaste restaurateurs, Fons Rouwhorst en Ineke Heinen, geven die dag een demonstratie van het restaureren van beelden. Meer informatie: www.heiligenbeeldenmuseum.nl.

Film met orgelimprovisaties

09/10/2020
20:00 - 21:30

Vertoning van de film La Chute de la Maison Usher (uit 1928, regie: Jean Epstein) in de Walburgiskerk, Zutphen. Met improvisaties door Geerten Liefting op het Baderorgel, i.s.m. Luxor Theater.  Toegang: 15,- euro, kaartjes via: www.baderorgel.nl

Gudula vesper

Vesper met Oosters-orthodoxe muziek

25/10/2020
19:00 - 20:00

Vespers bij kaarslicht in de Gudulakerk in Lochem.

NovemberKUNST

31/10/2020 - 01/11/2020
11:30 - 17:00

In het weekend van 31 oktober en 1 november opent de Remigiuskerk in Steenderen haar deuren voor NovemberKUNST. Een groot aantal kunstbeoefenaars uit Oost-Gelderland laten dan hun werk zien, waaronder vier leden van onze eigen PC in Steenderen. De diversiteit van de werken zal direct in het oog zal springen! Zo zijn er naast de vele schilder- en tekentechnieken, ook (het maken van) sculpturen te zien, in zowel hout, steen als klei. Maar ook sieraden, handwerk in leer, beeldhouwwerken, glas en glasdecoratie. De kerk is zaterdags geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.30 tot 17.00 uur.

Muziek in Buren

31/10/2020
20:15 - 22:00

Muziek in Buren met de Van Swieten Society, een collectief van instrumentalisten met een passie voor muziek uit de klassieke en vroeg-romantische periode. Naast beroemde meesterwerken uit de periode tussen Bach en Schumann spelen zij graag onbekendere werken van ten onrechte vergeten meesters. Meer informatie volgt.