dec 2020

Kerstgroepententoonstelling Heiligenbeeldenmuseum

06/12/2020 - 10/01/2021
00:00

Het Heiligenbeeldenmuseum in de H.-Antonius-van-Paduakerk in Kranenburg houdt dit jaar haar 21e kerstgroepententoonstelling. Er worden, naast wat grotere eigen kerstgroepen, groepen uit de verzamelingen van de leden Joop Arends en Riet Rutting tentoongesteld. Zij bezitten honderden groepen uit alle delen van de wereld. Ze delen hun mooiste exemplaren graag met de vele bezoekers aan de tentoonstelling. Het museum is corona-proof ingericht conform het protocol van de Museumvereniging.

Wie drukte wil vermijden kan het beste vóór 20 december of na 1 januari komen. Het museum probeert alle dagen van 10.30 tot 17.00 uur open te zijn, behalve 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Aanmelden verplicht, telefonisch (T 0575 – 556 488) tijdens de openingstijden of per mail (info@heiligenbeeldenmuseum.nl). Toegang: € 6,- of gratis met de Museumkaart. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Raadpleeg voor de exacte openingstijden de website: www.heiligenbeeldenmuseum.nl.

Kerstconcert EVA Vocaal Ensemble

19/12/2020
17:30 - 18:30

UITVERKOCHT Wanneer is er meer behoefte aan warmte, gezelligheid en samenzijn in de kerstperiode, dan in dit vreemde jaar dat alleen nog maar in het teken van een virus lijkt te staan? Het EVA Ensemble brengt u graag samen in de Sint-Lambertuskerk in Buren, om u te verwarmen met een harmonieus, a capella kerstprogramma. Er zijn twee concerten: om 17.30 uur en om 20 uur. Beide zijn inmiddels uitverkocht, aanmelding voor de wachtlijst is mogelijk via de website van Muziek in Buren.

Yoga in concert special edition

20/12/2020
11:15 - 13:00

UITVERKOCHT Een fijne en bijzondere invulling van het weekend voor kerst. Yin yoga gecombineerd met een harpconcert op een heel bijzondere plek: de Walburgiskerk in Zutphen. Vloerverwarming, kerstverlichting, kaarsjes en heel veel moois bij elkaar.

Gudula vesper

Licht van Gudula

26/12/2020
19:00 - 20:00

Meditatieve bijeenkomsten met stilte, harpmuziek en kaarslicht in de Gudulakerk in Lochem. Harpiste: Danielle van Driel Veltman. Er zijn twee bijeenkomsten: om 19 uur en om 20.30 uur. Entree: vrijwillige bijdrage na afloop t.b.v. de huur en de musicus.

Vanwege de RIVM-voorschriften is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt. Klik voor aanmelding voor de bijeenkomst van 19 uur op deze link en voor de bijeenkomst van 20.30 uur op deze link.