Toon menu
Stichting Oude Gelderse Kerken

Postbus 7005
6801 HA Arnhem
T 026-35 52 555
E info@oudegeldersekerken.nl

Business-partners

Sinds 2011 kunnen bedrijven en instellingen zakenpartner worden van de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Zakenrelaties betalen een jaarlijkse bijdrage. Als tegenprestatie ontvangen deze bedrijven informatie over onze activiteiten en kunnen ze onze kerkgebouwen huren voor hun bedrijfspresentaties en dergelijke. Ook organiseren wij jaarlijks een netwerk/lunchbijeenkomst.

Ook interesse om voor jaarlijkse bijdrage van € 200,- SOGK businesspartner te worden? Neem contact met op met onze penningmeester Geert Beltman, T (026) 442 09 01. Hij informeert u graag over de mogelijkheden. U kunt ook zich ook een bericht sturen naar info@oudegeldersekerken.nl onder vermelding van ‘businesspartner’. U ontvangt dan meer informatie over deelname als zakenrelatie en een aanmeldingsformulier.

Netwerkbijeenkomst SOGK-businesspartners Drempt 2015
Foto © Seebe Janssens 2015

Acel Installaties, Doetinchem
De toegevoegde waarde van Acel zit hem in de mensen: geschoolde vakmensen, ambitieus in hun werk, die gaan voor kwaliteit. Wij werken volgens de nieuwste technieken en conform certificering-instanties, zoals KOMO, VCA en Veritas. Acel is actief in de nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsbouw, maar werkt ook veel voor particulieren.

Lees verder

B.F. van Tienen Aannemersbedrijf, Nijmegen

B.F. van Tienen Aannemersbedrijf heeft een bestaansrecht sinds 1818 en brengt zo op traditie gebaseerde kennis mee van het oude ambachtelijke vakmanschap bij restauraties en renovaties. Met een zelfde gevoel voor kwaliteit realiseert aannemersbedrijf van Tienen ook verbouw en nieuwbouw. De nieuwe generaties hebben in de loop der tijd de nieuwe ontwikkelingen zoals duurzaamheid meegenomen in de bedrijfsvoering. Door deze brede ervaring is aannemersbedrijf van Tienen in staat om monumentale panden met respect te restaureren en dusdanig in te vullen voor een nieuwe functie met hun eigen eisen.

Lees verder

Boerman Kreek Architecten, Steenderen
Wij zijn Boerman Kreek Architecten. In de wereld van duurzame vormgeving en esthetiek voelen wij ons thuis. Ontwerpen is voor ons het zoeken naar de vanzelfsprekendheid. Naar een synergie van vorm, comfort, functie en rendement. Wij geloven in architectuur waarbij de drie-eenheid: mens, techniek en natuur centraal staat. Gebouwen met een sterk en persoonlijk karakter. Dit bewijzen wij al ruim veertig jaar.

Lees verder

Bouwbedrijf Hoffman, Zutphen
Bouwbedrijf Hoffman met vestigingen in Beltrum en Zutphen is een speler van formaat op de gespecialiseerde markten voor renovatie en onderhoud en restauratie en herbestemming.

Lees verder

Burgers van der Wal, Doetinchem

Met circa 85 vaste medewerkers is Burgers van der Wal een van de grotere en toonaangevende specialisten op het gebied van schilderwerk en vastgoedonderhoud, waarvoor het fundament al werd gelegd in 1852 en die gebaseerd is op visie, innovatie, kwaliteit en een klantgerichte ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit. Een onderdeel van de werkzaamheden wordt gevormd door monumentaal onderhoud.

Lees verder

Conserduc-Renofors, Sliedrecht
Conserduc-Renofors is hét aanspreekpunt voor architecten, adviesbureaus, bouwkundige bureaus, makelaars, (restauratie)aannemers, woningbouwverenigingen, overheidsinstellingen en particulieren. We zijn gespecialiseerd in het inspecteren en behandelen van de meest uiteenlopende panden. Van kerken, kastelen, paleizen en landgoederen tot molens, boerderijen, grachtenpanden en industrieel erfgoed.
Dijkman Bouw, Warnsveld

Dijkman Bouw, een bouwbedrijf dat haar afspraken nakomt en vakwerk levert. Of het nu gaat om het plaatsen van een dakkapel, de restauratie van een monumentale boerderij of om het bouwen van een compleet nieuwe woning of bedrijfspand, wij leveren niet alleen de kennis en de materialen maar ook de mensen waarop u kunt bouwen. Een uitspraak waar u ons aan mag houden! Meer informatie over ons bedrijf en onze diensten vindt u op onze website.

Donatus Verzekeringen, Rosmalen
Al vanaf 1852 is Donatus specialist in het verzekeren van kerken, kloosters en monumentale objecten en gebouwen. Daardoor beschikken wij over een unieke bouwkundige kennis, grote verzekeringstechnische ervaring en brede expertise. Dat zorgt voor rust en vertrouwen bij onze cliënten. En maakt van Donatus dé verzekeraar van beeldbepalende kerken, kloosters, buitenplaatsen en monumenten in Nederland.

Lees verder

GlasBewerkingsbedrijf Brabant, Tilburg

Glaskunst gaat verder dan een schilderij, het beweegt mee met het licht van de dag. Glas is een functioneel product. Het biedt bescherming en laat het licht binnenvallen. GlasBewerkingsbedrijf Brabant (GBB) zorgt dat het karakter van glas door kleur, vormgeving en bewerking optimaal tot hun recht komt. De beleving van een ruimte wordt zoveel aangenamer en de glascreatie is een wezenlijke verrijking van de omgeving.

Lees verder

Glasstudio GlasPro

Het restaureren van glas in lood, het plaatsen van nieuw glas in lood of het plaatsen van beschermende beglazing vereist deskundigheid. Dan komt het aan op een geschikte partner, op een bedrijf met kennis van zaken en ambachtelijk vakmanschap. GlasPro is dat bedrijf.

GlasPro staat voor een persoonlijke benadering, wij denken graag met u mee in het vroegste stadium van uw plannen.

Hotel 's Gravenhof
Een weekendje Zutphen? Dan is Hampshire Hotel – ’s Gravenhof Zutphen in het centrum van de stad een toplocatie. Alleen al in het hotel zelf komt de historie u tegemoet, met architectuur uit de zeventiende eeuw en schilderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Vanuit het hotel loopt u door de kronkelende straten en steegjes van het oude Zutphen langs bezienswaardigheden als de Sint Walburgiskerk, de Berkelpoort en de vele hofjes. Vanuit Hampshire Hotel – ’s Gravenhof Zutphen zijn prachtige fietstochten te maken.

Lees verder

Van Hoogevest Architecten, Amersfoort

Wij zijn een breed georiënteerd architectenbureau, gespecialiseerd in nieuwbouw en restauratie. Samen met twee adviestakken op bouwtechnisch en architectuurhistorisch gebied, is binnen het bureau kennis aanwezig van het gehele bouwproces. Het bureau is bekend vanwege grote restauratieprojecten zoals het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Rijksmuseum in Amsterdam, de Rijksmunt en Geldmuseum in Utrecht, het Raadhuis van Dudok in Hilversum, de Kathedrale Basiliek de Nieuwe Sint-Bavo in Haarlem en de Nieuwe kerk in Delft. Op nieuwbouwgebied is het ontwerpen van scholen een belangrijk specialisme geworden. In 2009 bestond Van Hoogevest Architecten 100 jaar.

Koninklijke Eijsbouts, Asten
Koninklijke Eijsbouts is een klokkengieterij en fabriek van torenuurwerken. Aan het functioneren van luidklokken, beiaarden, een torenuurwerk of figurenspel worden hoge eisen gesteld. Temeer daar een groot gedeelte van deze installaties is blootgesteld aan de vaak sterk wisselende omstandigheden van het klimaat. Het vertrouwen in een storingvrije werking van de installaties geldt dan ook 24 uur per etmaal en niet alleen van maandag tot zaterdag, maar ook op zon- en feestdagen.

Lees verder

Koninklijke Woudenberg, Ameide

Koninklijke Woudenberg is een toonaangevend erkend restauratie-bouwbedrijf, dat o.a. het Rijksmuseum in Amsterdam heeft gerestaureerd.
Restaureren is een ambachtelijke bezigheid, maar dient in deze 21e eeuw wel op een eigentijdse manier te gebeuren. Vandaar dat wij investeren in een bedrijfsvoering die traditie en toekomst verenigt. Of het nu gaat om restaureren, renoveren, herbestemmen, ontwikkelen of onderhouden -of combinaties ervan, steeds is het bedrijf innoverend bezig.
Een betrouwbaar en meedenkend partner die maar één doel voor ogen heeft: onvoorwaardelijke kwaliteit.

Lees verder

Lakerveld ingenieurs- en architectuurbureau, Noordeloos

Lakerveld ingenieurs- en architectuurbureau heeft zich in haar ruim 25-jarig bestaan ontwikkeld tot een in de volle breedte van de bouwpraktijk opererend bureau. Duurzame herbestemming vormt een belangrijke onderdeel hierin. Het bureau onderscheidt zich in 4 groepen.

Lees verder

Leidekkersbedrijf D. Koenders, Neede
Leidekkersbedrijf D. Koenders is een leidekkers- en loodgietersbedrijf dat zich graag onderscheidt door goede kwaliteit, gedegen ambachtelijk vakmanschap, uitgevoerd volgens de huidige normen en voorschriften, met moderne gereedschappen op een flexibele manier en in goed overleg met opdrachtgevers. Wij houden ons in hoofdzaak bezig met het bekleden van leien daken en alle bijkomende lood-, koper- en zinkwerken. Het restaureren en vervaardigen van ornamenten is ook onderdeel daarvan. Wij zijn werkzaam op het gebied van zowel restauratie, renovatie als ook nieuwbouw.
Van Lierop, Boxtel
Als een van de eerste bedrijven in Nederland heeft Van Lierop het Keurmerk Plaagdier Management ontvangen uit handen van de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement bedrijven (NVPB). Van Lierop is het enige bedrijf in Nederland dat zich als NVPB lid uitsluitend richt op onderzoek naar en bestrijding van houtaantastende insecten en schimmels. Met betrekking tot onze werkzaamheden in monumenten zijn met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RACM) bijzondere afspraken gemaakt die afwijken van de reguliere uitvoeringsrichtlijn. Het is belangrijk zoveel mogelijk het behoud van originele materialen en constructies te waarborgen. Bestrijdingsmiddelen worden zo beperkt mogelijk ingezet en alleen daar waar noodzakelijk. Indien gebruik wordt gemaakt van insecticiden zullen wij na uitvoering van de behandeling een registratieplaatje op een logische zichtbare plaats in het object aanbrengen.
MAS Architectuur, Hengelo
De afgelopen 150 jaar heeft MAS Architectuur ervaring opgedaan op het gebied van architectuur en stedenbouw. Disciplines als woningbouw, utiliteitsbouw, ziekenhuisbouw, restauratie en interieur staan ons na aan het hart. Onze professionals staan van het begin van het ontwerpproces tot aan de oplevering met een hedendaagse allesomvattende aanpak voor u klaar.

Lees verder

Oostveen Meesterschilders
Oostveen Meesterschilders is een allround schildersbedrijf dat al bijna 60 jaar actief is op de particuliere en zakelijke markt in en om Midden-Nederland. Oostveen beschikt over een gespecialiseerde afdeling restauratie, waar ambachtelijke en zeer ervaren restauratieschilders het oude in ere houden met behulp van traditionele en waar mogelijk moderne technieken

Lees verder

Orgelmakerij Reil, Heerde

Johann Reil (München 1907) stichtte in oktober 1934 een eigen bedrijf te Rotterdam onder de naam ''Eerste Nederlandsche Orgelonderdeelen Fabriek''. In 1937 verhuisde het bedrijf naar Heerde. Aanvankelijk begonnen als toeleveringsbedrijf voor andere orgelbouwers werd in 1936 een eerste opdracht uitgevoerd aan het orgel in de Herv. Kerk te Lichtenvoorde. In 1938 volgde de bouw van een nieuw orgel (het eerste) voor de Geref. Kerk te IJmuiden-Oost.

Lees verder

Rijkaart Elektrotechniek, Arnhem

Sommige vakgebieden moet je spannend maken, elektrotechniek heeft het van nature in zich. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Rijkaart Elektrotechniek BV laat zich niet van de wijs brengen en loopt in de voorste gelederen mee. Kwaliteit, efficiency, innovatie en kennisontwikkeling vormen de leidraad; klantvriendelijkheid en flexibiliteit de norm.

Lees verder

Schildersbedrijf Albert Verhoeven, Arnhem

Sinds de start in 1846 staat Schildersbedrijf Albert Verhoeven al garant voor deskundige bescherming, restauratie en renovatie en opwaardering van uw pand. Nu, ruim 167 jaar na oprichting, zijn ruim 80 vakkundige schilders, glazeniers, restaurateurs, timmerlieden, stukadoors, betonconserveerders en houtrotdeskundigen binnen het landelijk opererende in Arnhem gezetelde bedrijf actief.
Tot de trouwe klantenkring behoren onder andere woningbouwcorporaties, lokale en landelijke overheden, hoteleigenaren en ketens, diverse stichtingen en beheerders van monumentaal vastgoed, bedrijven en ook particulieren. Met grote vakkundigheid en kennis van historie en innovatieve oplossingen levert Verhoeven duurzaam resultaat op maat.

Smederij Oldenhave, Vorden

Het ambacht smid wordt vaak omgeven door een stukje nostalgie. Ook Smederij Oldenhave in Vorden ademt nostalgie uit. Niet in de laatste plaats door de ambachtelijke werkwijze die het bedrijf al sinds 1955 hanteert. In al die jaren heeft de smederij vooral een goede naam opgebouwd met de restauratie van kerken en kastelen. Wat weinig mensen echter weten, is dat het bedrijf ook voor de particulier veel kan betekenen.

Lees verder

Takkenkamp Voegwerken en Gevelonderhoud, Zelhem

Onze visie en onze lijfspreuk is kwaliteit toevoegen. Kwaliteit voor onze klanten, voor het onroerend goed, voor onze medewerkers, voor het milieu en voor onze leefomgeving. Wij zijn onder andere specialist in gevelonderhoud (renovatie en restauratie) en voegwerkherstel. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor steiger en hoogwerker verhuur.

Lees verder

Timmer- en aannemersbedrijf De Vries, Hummelo

Timmer- en aannemersbedrijf De Vries verzorgt uw complete restauratie, nieuwbouw, verbouwing, renovatie en onderhoudsprojecten. Dit doen we met vakmanschap en met liefde voor het vak.
Mede door 135 jaar ervaring zijn wij gecertificeerd als 'Erkend Restauratie Bouwbedrijf' en kunt u rekenen op het vakmanschap en kwaliteit die uw project verdient. U kunt bij ons terecht voor alle voorkomende bouwwerkzaamheden; van groot tot klein, van ambachtelijke restauratie tot moderne nieuwbouw. Wij verrichten onze werkzaamheden voor particulieren, bedrijven, kerkelijke instellingen, stichtingen, rijksoverheden en lokale overheden.

Lees verder

Van Dinther Bouwbedrijf, Schaijk
Van Dinther Bouwbedrijf, Schaijk
Van Wely Loodgieters en Leidekkersbedrijf, Groessen

Van Wely is een ambachtelijk familiebedrijf (3e generatie), dat zich vanaf de oprichting in 1921 bezig houd met lood, zink, koper en natuurleien op daken en gevels van hoofdzakelijk monumentale gebouwen. Ons werkgebied bevind zich in geheel Gelderland, een gedeelte van Utrecht en een gedeelte ven Overijssel. Wij voeren onze werkzaamheden zowel rechtstreeks voor een opdrachtgever als in onderaanneming uit. Wenst u ambachtelijk (v)dakwerk dan staan onze 8 vaste ervaren ambachtelijke medewerkers voor u klaar.

Wiltink Installatietechniek, Vorden
Wiltink Installatietechniek B.V. is een professionele onderneming die graag uw werkzaamheden voordelig uitvoert. Ons bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een zeer solide en vertrouwde onderneming met een uitstekende reputatie. Wij verzorgen talloze diensten voor particulieren, bedrijven en instellingen.