Kerk op de Kranenburg

Na de educatieve projecten voor de kerken van Leur en Groenlo is er nu ook een educatieproject voor de H.-Antonius-van-Paduakerk op de Kranenburg beschikbaar. Het materiaal is bestemd voor basisschoolleerlingen uit alle groepen, en met name voor kinderen uit Kranenburg en Vorden en omgeving.

De H.-Antonius-van-Paduakerk is ontworpen en gebouwd door de beroemde architect Pierre Cuypers. Het monumentale gebouw wordt niet meer als kerk gebruikt. Sinds 2000 is het Heiligenbeeldenmuseum gevestigd in het kerkgebouw. De kerk staat helemaal vol met allerlei heiligenbeelden en zal zeker indruk maken op de kinderen.

Lesmateriaal voor elk niveau

Er is materiaal in een doorlopende leerlijn voor vier niveaus:

• groep 1-2,
  • groep 3-4,
  • groep 5-6,
  • groep 7-8.

De leerlingen gaan op school en op locatie aan het werk. De werkbladen worden geprint – gratis! - beschikbaar gesteld. U kunt ze ook zelf downloaden en uitprinten.

Digibordtool met filmpjes en extra beeldmateriaal

Vergeleken met de educatieprojecten in Leur en Groenlo zijn er twee verschillen, die tot stand kwamen op verzoek van een werkgroep van leerkrachten uit de omgeving. Dankzij hun inbreng is er in Kranenburg óók materiaal voor groep 1-2 beschikbaar. En is er een digitale tool: u kunt hier de digibordtool openen en de werkbladen downloaden. De digibordtool kunt u prima gebruiken op het digitale schoolbord. Bovendien kan de digibord-tool gebruikt worden om de les te verrijken met aanvullend beeldmateriaal, filmpjes, verhalen en meer.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met mw. Hedwig Keurentjes, T 0575-556757, E info@heiligenbeeldenmuseum.nl

Presentatie lesmateriaal Heiligenbeeldenmuseum 23-05-2014
Presentatie digibordtool in het Heiligenbeeldenmuseum in mei 2014