Algemeen werkblad kerken

Wilt u een monumentale kerk bezichtigen met uw kinderen? Of zoekt u een leuk educatief schoolreisje voor uw leerlingen? Met het werkblad ‘Kijk, een kerk!’ hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Ook pikken ze dankzij deze speurtocht extra veel informatie op.

Het werkblad ‘Kijk een kerk!’ is een soort speurtocht voor kinderen van groep 6, 7 en 8. U kunt het werkblad in alle oude Gelderse kerken gebruiken. Het werkblad is niet religieus van aard, maar informeert over kerkgebouwen en het gebruik ervan vroeger en nu. De Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) heeft laten maken door Kleioskoop, een historisch onderzoeksbureau dat weet hoe je kinderen op een toegankelijke manier kennis kunt laten maken met een kerkgebouw.

Hele gebouw zorgvuldig bekeken

Docenten zijn erg enthousiast over ‘Kijk, een kerk!’. Het kijkblad zit goed in elkaar, met veel vragen, opdrachten en extra informatie. Ze merken dat de leerlingen zichtbaar plezier hebben in de speurtocht. Ook valt het hen op dat de kinderen dankzij het kijkblad het hele gebouw goed in zich opnemen. Ze verbazen zich over de gedetailleerde antwoorden van de kinderen.

Hoe komt u aan het kijkblad?

‘Kijk, een kerk!’ wordt gratis verstrekt in de kerken, kapel en synagoge die de SOGK beheert. U kunt het kijkblad ook downloaden en zelf uitprinten. Wilt u een aantal exemplaren bestellen? Neem dan contact op met de SOGK. U kunt ons e-mailen op info@oudegeldersekerken.nl onder vermelding van ‘Kijk, een kerk!’.

Educatief schoolreisje Martinuskerk Rijswijk

Basisschool bezoekt Martinuskerk met speurtocht Kijk, een kerk!