Februari 2017 - Overdracht kerkje Aerdt aan SOGK

Vrijdag 27 januari 2017 nam de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) het kerkje in Aerdt over van de Protestantse gemeente.

Activiteiten ontwikkelen

De SOGK zal zorgdragen voor het duurzaam beheer en behoud van de kerk. De inzet is om het kerkgebouw weer een plaats en functie te geven in de lokale gemeenschap. De kerk krijgt een eigen plaatselijke commissie (PC) die aan het werk gaat om andere activiteiten te ontwikkelen waarmee de reguliere lopende kosten gedekt kunnen worden.

December 2016 - Achterhoek in 3D: breng uw stem uit op de Antoniuskerk

De prachtige gebouwen en monumenten die onze Achterhoek rijk is, verdienen het om vastgelegd en tentoongesteld te worden. De mooiste gebouwen van de Achterhoek worden in 3D geprint en tentoongesteld in de openbare ruimte. De Achterhoekse gemeente Bronckhorst mocht vijf unieke gebouwen en monumenten nomineren en heeft gekozen voor de Hl.-Antoniuskerk-van-Paduakerk op de Kranenburg. Breng uw stem uit voor deze kerk!

Het project Achterhoek in 3D is een initiatief van Stadslab Doetinchem en de 3D-werkgroep van cultuurcentrum Gruitpoort.