Toon menu
Stichting Oude Gelderse Kerken

Postbus 7005
6801 HA Arnhem
T 026-35 52 555
E info@oudegeldersekerken.nl

Oktober - december 2018

Heiligenbeeldenmuseum Zomer Tentoonstelling
Stadswandeling Joods Zutphen

Kranenburg

Tijdelijke expositie Heiligenbeeldenmuseum
Naast de vaste opstelling, in 2018 een thematentoonstelling over patroonheiligen van beroepsgroepen. Bijvoorbeeld de heilige Gabriel van de postbodes, Jozef van timmerlieden en Barbara van bouwvakkers. Ook te zien: de tegeltableaus van Pierre Cuypers uit een Amsterdamse kerk. Op de tableaus zijn de zogenoemde kruiswegstaties afgebeeld, 14 momenten gedurende de weg die Jezus ging vanaf het moment dat hij ter dood veroordeeld was. De tegels hebben bijna 30 jaar in een depot gestaan van het Tegelmuseum in Otterlo. Ze zijn alleen dit seizoen te bezichtigen! Openingstijden: dinsdag t/m zondag. Toegang €5,- U kunt ook met PIN betalen. Museumjaarkaart geldig.
1 oktober - 31 oktober 12.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Synagoge Zutphen

Een van de laatste stadswandelingen Joods Zutphen in 2018...
Tijdens deze stadswandeling door Zutphen wordt niet alleen aandacht besteed aan de gebouwen. Ook de bewoners komen uitgebreid ter sprake. Bijvoorbeeld slager Hamburg, die al in 1836 een zaak aan het Broederenkerkhof had. Of voddenkoopman Meyer Lipschits voor wie een leuk muurmonumentje is opgericht. Zo komt u veel te weten over het Joods leven in Zutphen van de 18e eeuw tot nu.
5 oktober 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

Expositie
Stomme film met orgelimprovisatie

Bronkhorst kapel ext_omgeving_CvG_2013_1836

Elke week een nieuwe exposant!
Elke zomer exposeren schilders en keramisten uit de regio in de kapel van Bronkhorst. U kunt de galerie bezoeken van april tot en met de herfstvakantie in oktober. Elke week een nieuwe exposant. Schilderijen en keramiek worden afgewisseld met glaswerk en beeldhouwwerk.
6 oktober - 20 oktober 11.00 - 18.00 uur
Meer informatie

Zutphen Walburgiskerk

Orgelimprovisatie door Hayo Boerema bij stomme film
Samen met ‘Filmtheater Luxor’ vertoont de Stichting Walburgiskerk Zutphen de stomme Franse film l'Hirondelle et la Mésange uit 1924. Tijdens de film improviseert Hayo Boerema op het Baderorgel. Toegang: € 15,00.
12 oktober 20.00 uur
Meer informatie

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek sjoel
Zondagmiddagconcert

Sjoel Zutphen

Een van de laatste stadswandelingen Joods Zutphen in 2018...
Samen met een gids loopt u een route door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier. Aan de hand van de gebouwen komen de vroegere inwoners ter sprake. U krijgt een mooi beeld van Joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945.
12 oktober 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

vorden_muziek

Maya Levy (viool) en Matthieu Idmtal (piano)
Vorig jaar speelden Maya Levy (viool) en Matthieu Idmtal (piano) de sterren van de hemel in de Dorpskerk van Vorden. Heeft u het gemist, dan nu een tweede kans. Toegang: € 15,00. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang!
14 oktober 15.30 uur
Meer informatie

Stadswandeling Joods Zutphen
Avond van het lied - Tenor en gitaar

Sjoel Zutphen

Stadswandelingen Joods Zutphen en bezoek sjoel
Samen met een gids loopt u een route door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier. Aan de hand van de gebouwen komen de vroegere inwoners ter sprake. U krijgt een mooi beeld van Joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945.
14 oktober 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

buren sweelinck barokorkest sint lambertus

Tenor Peter Gijsbertsen en gitarist Stefan Gerritsen
Een avond van het lied met schitterende muziek van onder anderen Schubert, Britten, Doland en de Falla. Met Peter Gijsbertsen, tenor en Stefan Gerritsen, gitaar. Toegang: € 20,00. Kinderen t/m 16 gratis. Voor het concert en tijdens de pauze is koffie en thee verkrijgbaar in de kerk. Afsluitend een borrel.
19 oktober 19.15 uur
Meer informatie

Stadswandeling Joods Zutphen
Laatste stadswandeling Joods Zutphen 2018

Sjoel Zutphen

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek synagoge
Samen met een gids loopt u een route door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier. Aan de hand van de gebouwen komen de vroegere inwoners ter sprake. U krijgt een mooi beeld van Joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945.
19 oktober 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

Sjoel Zutphen

Laatste kans 2018: stadswandeling Joods Zutphen en bezoek synagoge
Vandaag kunt u voor het laatst in 2018 meelopen met de stadswandeling Joods Zutphen. U loopt langs gebouwen, woonhuizen en andere plekken die herinneren aan het leven van joodse Zutphenaren. De wandeling start bij de ingang van de Synagoge in de Dieserstraat. De route van ongeveer 1½ uur eindigt ook weer in de Sjoel. De koffie/thee staat dan voor u klaar.
21 oktober 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

Jazzconcert Het Orgel Trio (HOT)
Concert Holzkichner Symphoniker - Vrije toegang

Zutphen Walburgiskerk

Jazz op het orgel tijdens Jazzandso Zutphen
Tijdens het jazzfestival JazzandSo in Zutphen treedt Het Orgel Trio (HOT) op in de Walburgis kerk. Steven Kamperman, altklarinet en sopraansaxofoon, Dion Nijland, bas, en Berry van Berkum, orgels.
28 oktober 20.00 uur
Meer informatie

Remigiuskerk Steenderen

Schubert, Mozart en Beethoven
De Holzkirchner Symphoniker verblijven van 27 oktober – 4 november bij Akoesticum in Ede voor een 8-daagse concertreis. Dit ambitieuze amateur-orkest uit de omgeving van München werkt een intensief repetitieprogramma af en zal daarnaast ook enkele concerten geven in de regio. Het orkest heeft in de loop van haar bestaan (opgericht 1993) een breed repertoire opgebouwd, van klassiek tot modern. Tijdens deze repetitieperiode staat vooral de muziek van Schubert, Mozart en Beethoven centraal. De 47 musici van het orkest staan onder leiding van dirigent Andreas Ruppert. Programma: Schubert, Ouverture zu “Der häusliche Krieg”; Mozart, Symphonie nr.40 g-moll KV550; Beethoven, Ouverture zu Coriolan op.62 en Symphonie nr.1 c-dur, op.21. Vrije Toegang. Kerk open vanaf 19.30.
31 oktober 20.00 uur
Meer informatie

NovemberKUNST: tentoonstelling lokale kunstenaars
KLANKEN & KUNST

Remigiuskerk Steenderen

Schilderkunst - Houtsculpturen - Sieraden - Keramiek - Beeldhouwkunst
Het bekijken van kunst is een prettige bezigheid, en dat niet alleen. Kunst kijken is zelfs goed voor de gezondheid. Het doet ons de beslommeringen van alledag vergeten. Dat te leren ondervinden is op zich dus al een reden om een bezoek te brengen aan Novemberkunst. En door de diversiteit er van is het een mooie manier om je eigen voorkeuren te leren ontdekken en jezelf te op die manier te ontspannen. Een groot aantal kunstbeoefenaars uit de omgeving van Steenderen zal hun werk laten zien. Werk waarvan de diversiteit ervan direct in het oog zal springen zodra je binnenkomt. Deelnemende kunstenaars: Toos van Asselt, Ben van den Berg, Gerard Brander, Ina Bijvank, Annie Elissen, Henny Ferwerda, Hilda Haselberg , Ina Kets, Diny Keyser, Ali Klompenhouwer, Otto Koedijk, Henk Makkink, Anneke van der Meer, Berend Smit, Bert Tigchelaar, Marjo Vastenhoud Puur Natuur.
3 november - 4 november 11.00 - 17.00 uur
Meer informatie

oude kerk haarlo kluntjespot

Concert en duo-expositie
Op zaterdagavond 10 november aanstaande wordt voor de 6de keer 'KLANKEN & KUNST' in PKN-kerk de Kluntjespot in Haarlo georganiseerd. Een sfeervol evenement met schilderijen van kunstenares Ida Roekevisch en uit de collectie van de Frans & Kapma Foundation. Voor het komende concert zijn musici geëngageerd, die ook hebben gespeeld in het televisieprogramma 'Podium Witteman'! Aanvang concert: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is €7,50, inclusief een drankje in de pauze en na afloop.
10 november 19.00 uur
Meer informatie

Expositie met muzikale bijdrage
Bachkoor Doetinchem

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Keramiek en schilderijen
Keramiek van Mieke van den Hoogen. Schilderijen van Guus Haenen. Muzikale bíjdrage in streektaal door "Vals Plat" uit Pannerden. 's Zondags geopend. Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
11 november - 2 december 14.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Maartenskerk Etten

Bachkoor in de Oude Kerk
Het Bachkoor Doetinchem is een gemengd koor dat iedere maandagavond repeteert in de Oude Kerk in Etten. Naast hun concerten organiseren ze twee keer per jaar een studiedag in de Oude Kerk. Vrije toegang! Open inloop tussen 10.00 en 15.30.
17 november 10.00 - 15.30 uur
Meer informatie

Pictura Gelria eindejaarsexpositie
Najaarsconcert

Hoog-Keppel

Geschilderd op locatie in Gelderland.
In het prachtige kerkje van Hoog Keppel kunt u werk zien van: Jan Baggen, Tommy Bauling, Willem Beelaerts, Anneke Koch-Wiegers, Klaas Terpstra en Jan Wiegers. Elke woensdag, het hele jaar door, schilderen zij ergens op een locatie in Gelderland. Kom hun werk bekijken! Vrije toegang, maar een gift wordt op prijs gesteld en gebruikt voor het onderhoud van de kerk. De opening wordt op 17 november om 11.00 uur verricht door cultuur-wethouder van de gemeente Bronckhorst, Evert Blaauw.
17 november - 18 november 10.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Gemengd koor "Vocare"
Najaarsconcert door gemengd koor "Vocare". Musici en toehoorders roemen de bijzondere uitstraling en perfecte akoestiek van het "Kerkje" zoals het liefkozend wordt genoemd. De kerk van Aerdt is bereikbaar via Lobith, Zevenaar of Pannerden.
18 november
Meer informatie

Kerstgroepententoonstelling
Kerstconcert zanger-pianist Roon Staal

Kranenburg entree museum okt 2013

Winterexpositie kerststallen Heiligenbeeldenmuseum
Tijdens de Kerstgroepententoonstelling exposeert dit jaar Jan van Hulst uit Krimpen a/d IJssel: honderden zeer fraaie kerstgroepen, uit alle delen van de wereld, staan opgesteld in de in kerstsfeer gebrachte Antonius van Paduakerk. Ook uit onze eigen collectie staan groepen opgesteld. Behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Heiligenbeeldenmuseum elke dag open. Museumkaart geldig.
7 december 2018 - 6 januari 2019 12.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Kapel Bronkhorst

Bekende kerstsongs en -carols, maar ook het klassiekere "Panis Angelicus"
Roon Staal, die zichzelf vanachter de piano begeleidt, zal niet alleen bekende kerstsongs en kerstcarols als "Oh Holy Night", "Silent Night", "Mary's Boy Child" en "Gloria in Excelsis Deo" ten gehore brengen, maar ook bijvoorbeeld het klassiekere "Panis Angelicus" of een enkele song uit zijn eigen repertoire. Roon Staal is een Nederlandse zanger, pianist en songwriter die zowel in Nederland, als in Rusland en Japan optredens verzorgd. Met zijn uitzonderlijke stem en prachtige pianospel weet hij tijdens de sfeervolle concerten zijn bezoekers te raken en zal hij u in de stemming brengen van de aankomende kerstperiode door zijn vertolking van deze songs tijdens dit kerstconcert. De zaal is een half uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992. De toegangsprijs is € 15,-
9 december 15.00 uur
Meer informatie

Kerstconcert en kerstgroepententoonstelling
Winterconcert Ettense harmonie

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg

Concert Parochieelkerkkoor Etten en Kerstfair
Op zondagmorgen 9 december verzorgt het Inter Parochieelkerkkoor Etten een kerstconcert van 11.30 tot 12.30 uur. Ze brengen een mix van Advents- en kerstliederen. Deze dag is ook de Kerstfair op de Kranenburg. Ook kunt u de jaarlijkse kerstgroepententoonstelling bekijken. Museumkaart geldig.
9 december 11.30 - 12.30 uur
Meer informatie

Maartenskerk Etten

Winterconcert Harmonie Onderling Genoegen
Dit is alweer het tweede concert dit jaar dat Harmonie Onderling Genoegen in de Oude Kerk geeft.
16 december 14.00 uur
Meer informatie

Sfeervol kerstprogramma
Festival of Lessons and Carols

agendabanner Sint-Lambertuskerk Buren

A Ceremony of Carols - Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Een sfeervol kerstprogramma met onder meer “A Ceremony of Carols” van Benjamin Britten door het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, het toptalent van Nederland. Met Wilma ten Wolde, dirigent en Miriam Overlach, harp. Toegang: € 20,00. Kinderen t/m 16 gratis. Voor het concert en tijdens de pauze is koffie en thee verkrijgbaar in de kerk. Afsluitend een borrel.
22 december 20.15 uur
Meer informatie

Zutphen Walburgiskerk

Samenzang met Vocaal Ensemble Zutphen en organist Klaas Stok
Vocaal Ensemble Zutphen o.l.v. Iassen Raykov, Klaas Stok, Baderorgel en samenzang. Na afloop Glühwein en warme chocolademelk.
26 december 15.30 uur
Meer informatie