Juli - september 2017

Maartenskerk Etten

Expositie
Op alle zondagen in juni en op zaterdag 1 juli is er een tentoonstelling in de Maartenskerk in Etten. Vrije toegang.
1 juli 12.00 - 18.00 uur

Kranenburg entree museum okt 2013

Franciscanen op de Kranenburg
In 2017 gaat de thematentoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum over: de inwijding, 150 jaar geleden, van het kerkgebouw en de zielzorg door de Franciscanen in de regio. De Cuyperskerk is in 1867 ingewijd door mgr. Schaepman als Antonius van Paduakerk, de orde der Franciscanen, later gevestigd in het nabij gelegen klooster, verzorgden de zielzorg. Vanaf het jaar 1901 vestigden de Franciscanen zich in het klooster op de Kranenburg en hebben van daaruit veel bijgedragen aan de zielzorg in de regio. Er is dan ook speciaal aandacht voor Franciscus van Assisi en paus Franciscus.
1 juli - 29 oktober 11.00 - 17.00 uur

Garden Rumours treedt op

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Beelden in steen, iPhone-art en sieraden
Kunstkring Het Gelders Eiland nodigt u van harte uit voor een nieuwe expositie. De toegang is geheel gratis. Er zal werk te zien zijn van Fieke de Roij (beelden in steen), Eric Dijkstra (iPhone-art) en Karen Klein (sieraden). Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
2 juli 14.00 - 17.00 uur

Maartenskerk Etten

Concert van Garden Rumours

KLANKEN & KUNST
Expositie A.M. Gorter (1866-1933)

oude kerk haarlo kluntjespot

Concert Haytham Safia Qu4rtet en duo-expositie
Op zaterdagavond 26 augustus is Haarlo heel even het middelpunt van de wereld. Vanaf 19.30 uur speelt het Haytham Safia Qu4rtet - vier musici, afkomstig van drie continenten en opgeleid aan verschillende conservatoria – de sterren van de hemel met oosterse, westerse en Afrikaanse klanken en ritmes. Stilzitten is daarbij gewoon onmogelijk! Geïnspireerd door Tibetaanse gebedsvlaggen wapperen de boodschappen, wensen en dromen van vluchtelingen uit Syrië en Eritrea de lucht in om tot ver over de einder te worden gehoord. En de tentoongestelde schilderijen, waarop de sfeer van vele landen voelbaar is, onderstrepen de coherentie tussen alle wereldburgers. Aanvang condert: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is €7,50, inclusief een drankje in de pauze en na afloop. Graag vooraf aanmelden via: info@idaroekevisch.com. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Wees er dus snel bij!
26 augustus 19.00 uur

vorden_muziek

Expositie landschapsschilder en afsluitend concert
Expositie A.M. Gorter (1866-1933), landschapsschilder van Oostelijk Nederland. Door de weeks en op zaterdag vanaf 11.00. Zondag 3 september van 12.00-16.45 uur. Zondag 10 september (OMD) 12.00-16.00 uur. Toegang € 3,00. Afsluitend concert 10 september 16.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk. Wel wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Het concert ter afsluiting van de A.M. Gorterexpositie is mede geïnspireerd op A.C.W. Staring, het Staringjaar 2017 en ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’, het thema van de Open Monumentendagen 2017. Het landschap rond Vorden werd door Staring mede bepaald en door Gorter veelvuldig geschilderd.
2 september - 10 september 11.00 - 16.45 uur

Leurse jaarmarkt
Expositie en fietstocht Monumentendag

Leur

Streekproducten en verhalen
Tijdens de Leurse Jaarmarkt is de dorpskerk geopend. Er zullen orgelbespelingen plaatsvinden en er is een tentoonstelling over een Middeleeuwse Klooster in het Land tussen Maas en Waal. Rondom de kerk de puur lokale Leurse jaarmarkt met producten uit de regio.
3 september 11.00 - 17.00 uur

Toren Rijswijk

Foto-tentoonstelling en fietstocht langs monumenten
Op Monumentendag zijn de Martinuskerk en Korenmolen de Hoop geopend! In de kerk is een foto-tentoonstelling. ook is er een fietstocht van de Martinuskerk naar Korenmolen De Hoop langs andere Rijswijkse monumenten. Gratis entree tot de kerk. Fietstocht € 5,00.
9 september 10.00 - 16.00 uur

Objecten in staal en papier reliëf
Kunstkring Het Gelders Eiland nodigt u van harte uit voor een nieuwe expositie. De toegang is geheel gratis. Er zal werk te zien zijn van Marc Deeleman (objecten in staal) en Herman Coppus (papier reliëf). Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
17 september 14.00 - 17.00 uur

Objecten in staal en papier reliëf