Toon menu
Stichting Oude Gelderse Kerken

Postbus 7005
6801 HA Arnhem
T 026-35 52 555
E info@oudegeldersekerken.nl

Januari - maart 2019

Kerstgroepententoonstelling: tot 6 januari!
Expositie houtsculpturen en schilderijen

Kranenburg entree museum okt 2013

Winterexpositie kerststallen Heiligenbeeldenmuseum
Nog maar een paar dagen! Tijdens de Kerstgroepententoonstelling exposeert dit jaar Jan van Hulst uit Krimpen a/d IJssel: honderden zeer fraaie kerstgroepen, uit alle delen van de wereld, staan opgesteld in de in kerstsfeer gebrachte Antonius van Paduakerk. Ook uit onze eigen collectie staan groepen opgesteld. Nieuw dit jaar is de presentatie van de film “Hoe de kerststal naar Nederland kwam”, naar een script van Peter Diemer die dan voor het eerst aan de bezoekers zal worden vertoond. Museumkaart geldig.
1 januari - 6 januari 12.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Expositie en concert ensemble Fl/od
Kunstkring Het Gelders Eiland nodigt u van harte uit voor een nieuwe expositie. Bart Ensing maak sculpturen van in de natuur gevonden hout. Organische vormen, werk dat je wilt voelen. Hij wil mensen uitnodigen om zich te verwonderen, een tweede keer te kijken, zich te laten raken. Erik Zwaga schildert voornamelijk stillevens, maar ook het Hollandse landschap is een favoriet onderwerp. Sfeer neemt een belangrijke plaats in. Kwetsbaarheid en zachtheid zijn de sleutelwoorden als het gaat om de sfeer in zijn werk. De toegang is geheel gratis. Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden. De muzikale bijdrage bij de opening wordt verzorgd door het ensemble Fl/od (zang). Geopend op zondag 13, 20, 27 januari en 3 februari.
13 januari - 3 februari 14.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Nieuwjaarsconcert gemengd koor
Concerten bij kaarslicht: Salon op de Olympus

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Concert Bergh's Vocaal
Bergh’s Vocaal is een gemengd koor van 21 zangers onder leiding van Ben Simmes die hen ook op de piano begeleidt. Het accent en de kracht van het koor ligt in meerstemmige koorwerken variërend van klassieke tot populaire muziek.
27 januari 16.00 uur
Meer informatie

agendabanner Sint-Lambertuskerk Buren

Van Swieten Society o.l.v. Bart van Oort
Muziek in Buren verzorgt al meer dan 25 jaar sfeervolle concerten bij kaarslicht in de Sint Lambertuskerk. Vandaag de Van Swieten Society o.l.v. Bart van Oort met 'Salon op de Olympus'. Met muziek van het bescheiden genie Franz Schubert, de bohémien Jan Ladislaus Dussek en de verfijnde aestheet Johann Nepomuk Hummel. Zij leefden ze in dezelfde tijd en deelden dezelfde muzikale taal. Toegang: €20,00. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Seizoenskaart (vier concerten) € 65,-
2 februari 20.15 uur
Meer informatie

Piano en zang
Concert gitaarband Goed Volk

Toren Rijswijk

Engelse liederen: “Let Beauty Awake”
Esther Putter (sopraan) en Jacomijn Puite (piano). Engelstalige liederen van Quilter, Finzi en Vaughan Williams, op teksten van Engelse dichters. De Brit Jonathan Boxer zal een aantal gedichten voordragen en deze kort in het Nederlands toelichten. Toegang: € 15,- (incl. drankje na afloop). Kaartverkoop aan de kerk.
3 februari 15.00 uur
Meer informatie

Hengelo Remigiuskerk agendabanner

Achterhoekse gitaarband Goed Volk
Concert van Goed Volk, een gitaarband bestaande uit Achterhoekers. die zingen in het Achterhoeks.
9 februari
Meer informatie

Bruidsbeurs in de Sint-Joriskerk
Imoya-zang en Harteschrijfsels

Voor-Drempt

Van alles wat met het huwelijk te maken heeft
Taarten, trouwauto's, een fotograaf, een kapper en een BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand). En natuurlijk de St.-Joriskerk in Drempt als trouwlocatie. Tijdens de bruidsbeurs in de eeuwenoude St.-Joriskerk kunt u van alles wat met het huwelijk te maken heeft komen bekijken. De toegang is gratis.
9 februari 11.00 - 16.00 uur
Meer informatie

Hoog-Keppel

Mieke Dado geeft een Imoya-zang healing concert
Imoya-zang wordt afgestemd op wat nodig is voor die situatie, persoon, plek en/of gelegenheid. Dus altijd anders en nieuw. U zit of ligt op een matje, warm onder een deken. In combinatie met de zang ontvangt Mieke Dado informatie over wie iets extra's nodig heeft en is er zo ook individuele aandacht in combinatie met een lichte aanraking (uiteraard alleen als u dat wenst). Een uitnodiging en mogelijkheid om u over te geven aan de helende liefdevolle zang en aanraking van Imoya en u te koesteren in deze omhullende energie, die ontspanning, verlichting en heling brengt. 'Een warm thuiskomen', is wat Mieke Dado vaak als reactie terughoort. Na afloop een kop thee en ruimte voor vragen en/of delen van uw ervaring. Entree € 12,50. Vooraf aanmelden: 0313-785214.
10 februari 15.00 uur
Meer informatie

Zondagmiddagconcert Vordense Dorpskerk
Utrechts Kamerkoor in Dorpskerk Vorden

vorden_muziek

Pinetumconcert - Klarinet, gitaar en zang
Pinetumconcert, met klarinettist Levan Tskhadadze, gitarist Izhar Elias en sopraan Henriette Feith. Een stijloverstijgend programma met klassiek romantisch en hedendaags repertoire. De toegangsprijs voor het zondagmiddagconcert bedraagt € 15,00. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang.
17 februari 15.30 uur
Meer informatie

vorden_muziek

‘De kanon van Pokajanen’ van Arvo Pärt
Uitvoering van ‘De kanon van Pokajanen’ van Arvo Pärt, door het Utrechts Kamerkoor. Info: vrijdagavond. Entree € 15,00. Reserveer uw kaarten via de link hieronder.
22 februari 20.30 uur
Meer informatie

A capella koorzang van Cappella ad Fluvium
Stadswandeling Joods Zutphen

Hoog-Keppel

Cathedral Anthems: Fair is the Heaven
Het vorige concert van Cappella ad Fluvium in de Dorpskerk was uitverkocht. 24 februari kunt u er opnieuw bij zijn. Bij de try-out van Fair is the Heaven. A capella koorzang m.m.v. Ulrike van Meier, harp. Vrij entree met gratis koffie/thee en een drankje na afloop. Neem wel uw portemonnee mee: vrijwillige bijdrage in de kosten bij de uitgang!
24 februari 15.00 uur
Meer informatie

Sjoel Zutphen

Stadswandeling Joods Zutphen en bezichtigen sjoel
U loopt samen met een gids door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier in Zutphen. Kom alles te weten over het joodse leven in Zutphen, vooral van voor 1945. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route).
8 maart 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

Stadswandeling Joods Zutphen
Jubileum Walburgislezing

Synagoge Zutphen

Stadswandeling Joods Zutphen en bezichtigen synagoge
Met een gids loopt u langs gebouwen, panden en sporen van Joods leven in het Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen. Hierbij wordt niet alleen aandacht gegeven aan de gebouwen, maar juist ook aan de inwoners. Dat levert een beeld op van joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route).
17 maart 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

Zutphen Walburgiskerk

Publiekslezing over muurschilderingen Walburgiskerk
De kleurige schilderingen op de pijlers, wanden en gewelven van de Walburgiskerk maken op de bezoeker een overweldigende indruk. Tijdens de jaarlijkse Publiekslezing zal kunst­historicus Paul le Blanc ingaan op de functie en betekenis van de middeleeuwse muur- en gewelfschilderingen in de Zutphense Walburgiskerk. Na de lezing en lunch is er gelegenheid voor: 1. rondleiding met Paul le Blanc. 2. bezoek aan Librije. 3. bezoek aan het Stedelijk Museum tegenover de kerk.
23 maart 11.00 uur
Meer informatie

Expositie bronzen en schilderijen
Stadswandeling Joods Zutphen

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Bronzen beelden Tina Lintvelt / schilderijen Anet Verdonk
Het werk van Tina Lintvelt is krachtig omdat zij de toeschouwer geen eenduidige interpretatie opdringt. Anet Verdonk maakt figuratief werk zonder dat zij streeft naar een realistische afbeelding. Ze geeft graag een draai aan de werkelijkheid door te spelen met kleur en vorm. De zee en het landschap zijn belangrijke onderwerpen. Expositie geopend op zondag 24 en 31 maart en 7 en 14 april. Tijdens de opening kunt u luisteren naar eigen composities van Jetse de Jong, piano, Robert Rebane, basgitaar en Roope Kantonen, drums.
24 maart - 14 april 14.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Synagoge Zutphen

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek sjoel
U wandelt langs gebouwen, panden en sporen van Joods leven in het Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen. De stadsgids geeft niet alleen aandacht aan de gebouwen, maar juist aan de vroegere bewoners. Zo komt u alles te weten over joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route)
29 maart 13.30 - 15.00 uur
Meer informatie

Concert Apeldoorns Vocaal Ensemble

Hoog-Keppel

Vocaal Ensemble in Dorpskerk Hoog-Keppel
De uitvoering door het Apeldoorns Vocaal Ensemble zal door de bijzondere akoestiek van de Dorpskerk fantastisch klinken. Kom genieten.
31 maart 15.30 uur
Meer informatie