Januari - maart 2018

Zuid-Amerikaanse barok

Kranenburg entree museum okt 2013

Meer dan 300 kerststallen in het Heiligenbeeldenmuseum
Tijdens de kerstgroepententoonsteling kunt u dit jaar de minigroepjes van Nanny de Beer uit Zutphen bekijken. Erg bijzonder zijn ook de grotere kerstgroepen van Bert Hilhorst, koster in de Martelaren van Gorcumkerk in Amsterdam. Uiteraard ook kerststallenen uit onze eigen collectie. In totaal staan er ruim 300 groepen opgesteld!
2 januari - 7 januari 11.00 - 17.00 uur

vorden_toren

Barokmuziek uit Zuid Amerika
Kerstspecial met Kerstbarok uit Zuid-Amerika. M.m.v. onder andere het Barlheze Consort e.v.a. Met onder andere ‘Hanacpachap cussicuinin’, een hymne aan Maria in de Indiaanse taal Quechua. Toegangsprijs € 12,00. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang.
6 januari 20.00 uur

Concerten bij kaarslicht - Vespucci Quartet
Achtergrond en inzichten van het Jodendom

agendabanner Sint-Lambertuskerk Buren

Haydn, Shostakovich en Brahms
Muziek in Buren organiseert al 25 jaar de mooiste klassieke concerten in het historische stadje Buren. Vandaag drie meesterwerken voor strijkkwartet uit drie stijlperiodes: Haydn, Shostakovich en Brahms. Toegang: € 20,00. Kinderen t/m 16 gratis. Voor het concert en tijdens de pauze is koffie en thee verkrijgbaar in de kerk. Afsluitend een borrel.
9 februari 20.15 uur

Boeiende cursus door Rabbijn S. Evers
De interessante en boeiende cursusavonden die Rabbijn S. Evers geeft, zijn een groot succes. Daarom zijn er nieuwe datums afgesproken voor het vervolg. De cursus geeft een goed inzicht in de achtergrond en inzichten van het Jodendom. Kosten € 7,50 per avond inclusief koffie /thee en koek. De opbrengst wordt gebruikt voor de restauratie van de Joodse Begraafplaats in Zutphen.
6 maart 20.00 - 22.00 uur

Passieconcert

Sjoel Zutphen

Stadswandeling Joods Zutphen en bezichtigen sjoel
U loopt samen met een gids door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier in Zutphen. Kom alles te weten over het joodse leven in Zutphen, vooral van voor 1945. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route).
9 maart 13.30 - 15.00 uur

vorden_toren

Bach ‘Stabat Mater’ & Reinhard Keiser ‘Markus Passion’
Solisten, koor en orkest van ‘Appassionata’ (voormalig fBach Tilburg) o.l.v. Arjan van Baest voeren uit: Johann Sebastian Bach, ‘Stabat Mater’ BWV 1083, en Reinhard Keiser (1674-1739), ‘Markus Passion’. Toegang € 25,00. Tot 16 jaar vrij toegang! Kom ook naar de muzikale introductie over de Markus Passion van Reinhard Keiser en het Stabat Mater van J.S. Bach op zaterdag 3 maart om 20:00 in De Voorde (tegenover de Dorpskerk).
10 maart 19.30 uur

Stadswandeling Joods Zutphen en bezichtigen synagoge
Met een gids loopt u langs gebouwen, panden en sporen van Joods leven in het Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen. Hierbij wordt niet alleen aandacht gegeven aan de gebouwen, maar juist ook aan de inwoners. Dat levert een beeld op van joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route).
16 maart 13.30 - 15.00 uur

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek sjoel
U wandelt langs gebouwen, panden en sporen van Joods leven in het Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen. De stadsgids geeft niet alleen aandacht aan de gebouwen, maar juist aan de vroegere bewoners. Zo komt u alles te weten over joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route)
18 maart 13.30 - 15.00 uur

Gipsy flamenco concert

Hoog-Keppel

Zangeres Mónica Coronado en gitarist Manito
Gitariste en zangeres Mónica Coronado geeft samen met gipsy flamenco gitarist Manito een gepasioneerd akoestisch concert in de Dorpskerk Hoog-Keppel. Met een verfijnde selectie spaanstalige liederen, virtuoos gitaarwerk en veel temperament. De toegangsprijs bedraagt € 12,50.
24 maart 20.30 uur

Stadswandeling Joods Zutphen en bezichtigen synagoge
Met een gids loopt u een route door de het Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen. Aan de hand van de gebouwen komen hun vroegere bewoners ter sprake. Zo krijgt u een mooi beeld van het joodse leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route)
25 maart 13.30 - 15.00 uur

Expositie met muzikale opening
Mattheüs Passie in Drempt

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Werk van Anjeliek Blaauw en Marloes Arnold
Objecten in kunsthars van Anjeliek Blaauw en sieraden van Marloes Arnold. 's Zondags geopend, ook op 1 april / Eerste Paasdag. De opening op 25 maart wordt muzikaal opgeluisterd met muziek van Otto Voci uit Ede.
25 maart - 15 april 14.00 - 17.00 uur

Voor-Drempt

Mattheüs Passie door zanggroep Follow Up
Goede vrijdag 2018 wordt in de St. Joriskerk te Drempt wederom door de oecumenische zanggroep Follow Up uit Doesburg de Matteüs Passie uitgevoerd. Een kortere, modernere versie van de Mattheüs Passion. Alle teksten van de liederen zijn in het Nederlands en dus ontzettend goed te volgen. Na afloop is er een gezamenlijk koffiedrinken, waar men gezellig met elkaar kan napraten over het gebodene.
30 maart 19.30 - 22.00 uur

Exposities in kapel Bronkhorst

Bronkhorst kapel ext_omgeving_CvG_2013_1836

Elke week een nieuwe exposant
Elke zomer exposeren schilders en keramisten uit de regio in de kapel van Bronkhorst. U kunt de galerie bezoeken van april tot en met de herfstvakantie in oktober. Elke week een nieuwe exposant. Schilderijen en keramiek worden afgewisseld met glaswerk en beeldhouwwerk.
31 maart - 28 oktober 11.00 - 18.00 uur