Oktober - december 2017

Jubileumconcert koor Njoy

Kranenburg

Franciscanen op de Kranenburg
In 2017 gaat de thematentoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum over: de inwijding, 150 jaar geleden, van het kerkgebouw en de zielzorg door de Franciscanen in de regio. De Cuyperskerk is in 1867 ingewijd door mgr. Schaepman als Antonius van Paduakerk, de orde der Franciscanen, later gevestigd in het nabij gelegen klooster, verzorgden de zielzorg. Vanaf het jaar 1901 vestigden de Franciscanen zich in het klooster op de Kranenburg en hebben van daaruit veel bijgedragen aan de zielzorg in de regio. Er is dan ook speciaal aandacht voor Franciscus van Assisi en paus Franciscus.
1 oktober - 29 oktober 11.00 - 17.00 uur

Maartenskerk Etten

Optreden Barbershop & Close Harmony vrouwenkoor
Vrouwenkoor Njoy geeft een jubileumconcert i.v.m. het 15 jarig bestaan. Njoy is een vrouwen Barbershop & Close Harmony koor.
5 oktober 12.00 uur

Smartlappen met een knipoog
Achtergrond en inzichten van het Jodendom

Voor-Drempt

Optreden van De Larmoyantjes
Het muzikale driemanschap De Larmoyantjes brengt 'vergeten' smartlappen op geheel eigen wijze. De muziek wordt op Larmoyante wijze gebracht, maar zeker ook met een knipoog en veel humor. De kerk is open vanaf 14:30. Entree € 10,00 in de voorverkoop, aan de kassa € 12,50.
29 oktober 15.00 uur

Synagoge Zutphen

De boeiende cursus gegeven door Rabbijn S. Evers gaat weer verder waar we de laatste keer zijn gebleven. U krijgt een goed inzicht in de achtergrond en inzichten van het Jodendom. Kosten € 7,50 per avond. Koffie of thee en koek staan voor u klaar. De opbrengst komt geheel ten goede aan de restauratie van de Matseiwes op de Joodse Begraafplaats te Zutphen.
7 november 20.00 - 22.00 uur

Zondagmiddagconcert piano en zang
Kerstgroepententoonsteling in Kranenburg

vorden_muziek

Elske te Lindert (sopraan) en Jaap Eilander (vleugel)
Elske te Lindert (sopraan) wordt aan de vleugel begeleidt door Jaap Eilander. Tijdens het concert schildert kunstenares Willemien van Gurp een schilderij. Toegangsprijs € 12,00. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Bij binnenkomst is er koffie, na afloop een drankje en ontmoet u de musici.
12 november 16.30 uur

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg

Meer dan 300 kerststallen in het Heiligenbeeldenmuseum
Tijdens de kerstgroepententoonsteling kunt u dit jaar de minigroepjes van Nanny de Beer uit Zutphen bekijken. Erg bijzonder zijn ook de grotere kerstgroepen van Bert Hilhorst, koster in de Martelaren van Gorcumkerk in Amsterdam. Uiteraard ook kerststallenen uit onze eigen collectie. In totaal staan er ruim 300 groepen opgesteld! Het Heiligenbeeldenmuseum is gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Vrijdag 15 december kunt u er tot 22.00 uur terecht en kunt u genieten van piano en zang.
8 december 2017 - 7 januari 2018 11.00 - 17.00 uur

Kerstconcert Ulftse Nachtegalen
Kerstmarkt op de Van Panhuybrink

Hoog-Keppel

Vrouwenkoor Luscinia treedt op
Kom in de stemming tijdens het kerstconcert in de Dorpskerk met jeugdkoor De Ulftse Nachtegalen en vrouwenkoor Luscinia. De Ulftse onder leiding van dirigent Lizette Tijdink traden al meer dan 100 keer op in de Achterhoek, onder meer samen met solisten als Ernst Daniël Schmidt, John van Halteren en Henriëtte van Lith. Het jeugdkoor deed met succes mee aan verschillende internationale muziekfestivals. Kaartjes kosten €12.50.
10 december 15.30 uur

Hoog-Keppel

Kerstmarkt met concert Voix-lá
Zoals elk jaar nodigt KeppelCultuur u ook dit jaar weer uit voor de gezellige kerstmarkt rondom de Dorpskerk. In de kramen kunt u streekproducten kopen van fruitbedrijf Horstink, kerstspullen van de Freubelhof en leuke hebbedingetjes van de Wereldwinkel. En natuurlijk een hapje en een drankje. Om 19.00 en om 20.00 verzorgt het koor Voix-lá een kerstoptreden.
15 december 18.00 - 21.00 uur

Kerstconcert in Heiligenbeeldenmuseum
Nieuwjaarsconcert TenToon Ensemble

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg

Zangkoor Reborn verzorgt Kerstconcert
Zangkoor Reborn heeft voor dit speciale Kerstconcert een prachtig programma samengesteld. Vooral Nederlands- en Engelstalige liederen. Begeleid door de vaste pianiste, Petra Hilderink, maar ook een paar nummers a capella. De 300 kerststallen in het museum zorgen voor een extra sfeervolle ambiance. Tussen de optredens door is er gelegenheid voor een kopje koffie of een drankje. En kunt u natuurlijk de kerstgroepententoonstelling goed bekijken.
15 december 20.00 - 22.00 uur

Toren Rijswijk

Nieuwjaarsconcert Beethoven, Satie, Jaques Brel
Het TenToon Ensemble bestaat uit 10 topmusici die al jaren een sprankelend Nieuwjaarsconcert neerzetten in de Stadsschouwburg de Philharmonie in Haarlem. De try-out hiervoor is bij ons in de Martinuskerk! Een prachtige afsluiting van het Martinus-jaarprogramma. Muziek van Ludwig van Beethoven, Erik Satie en Jaques Brel en muziekstukken die geïnspireerd zijn op Piet Mondriaans onvoltooide meesterwerk de Victory Boogie-Woogie. Prijs: € 15.00.
29 december 20.00 uur

Muzikale omlijsting Kerstgroepententoonstelling

Kranenburg entree museum okt 2013

Trompettist Dick Kroeze
De sfeervolle Kerstgroepententoonstelling wordt muzikaal omlijst. Vanmiddag zal trompettist Dick Kroeze optreden. Hij speelt 2x 20 minuten liederen uit de kersttijd. Bekijk tussendoor de vaak ontroerende uitingen van volksdevotie en volkskunst uit de hele wereld. Ruim 300 kerststallen zijn opgesteld in de Antonius van Paduakerk op de Kranenburg (tussen Vorden en Ruurlo) in een sfeervol kerstdecor met veel kaarslicht en... passende muziek.
29 december 14.00 - 17.00 uur