Juli - september 2018

Stadswandeling Joods Zutphen
De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en voert langs plekken die herinneren aan het leven van Zutphense joden. Anekdotes en verhalen geven de wandelaar een indruk van hoe het joodse leven voor de Tweede Wereldoorlog zich in de stad afspeelde.
1 juli 13.30 - 15.00 uur

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek synagoge
Samen met een gids loopt u door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier. Aan de hand van de gebouwen komen hun vroegere bewoners ter sprake. Dat levert een beeld op van joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945.
6 juli 13.30 - 15.00 uur

Expositie

Kapel Bronkhorst

Elke week een andere exposant!
Elke zomer exposeren schilders en keramisten uit de regio in de kapel van Bronkhorst. U kunt de galerie bezoeken van april tot en met de herfstvakantie in oktober. Elke week een nieuwe exposant. Schilderijen en keramiek worden afgewisseld met glaswerk en beeldhouwwerk.
7 juli - 28 oktober 11.00 - 18.00 uur

13 juli 13.30 - 15.00 uur

Stadswandeling Joods Zutphen
Mis het niet: Euregio concertreeks!

15 juli 13.30 - 15.00 uur

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Zes avonden pianoconcerten
Euregio concertreeks: zes avonden pianoconcerten door jonge aanstormend talent. Reserveer de data vast in uw agenda, want net als voorgaande jaren zal het aangebodene de moeite waard zijn! Daar draagt ook de bijzondere uitstraling en perfecte akoestiek van het "Kerkje" aan bij. Een vrijwillige bijdracursusge wordt zeer op prijs gesteld. Voor de studenten is het namelijk niet alleen belangrijk om podiumervaring op te doen, maar ook dat zij met uw gift hun masterclasses kunnen financieren.
24 juli - 2 augustus

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek synagoge
Loop samen met een gids een route door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier in Zutphen. Aan de hand van de gebouwen komen hun vroegere bewoners ter sprake. U komt van alles te weten over het joodse leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. Uw vrijwillige bijdrage zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route).
27 juli 13.30 - 15.00 uur

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek sjoel
Vandaag zijn er wandelingen op twee tijdstippen i.v.m. Open Monumentenweekend; om 11.30 en om 13.30. Loop samen met een gids door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier in Zutphen. Aan de hand van de gebouwen die u passeert, krijgt u prachtige verhalen te horen over de vroegere bewoners. Zo komt u alles te weten over het joodse leven in Zutphen, vooral al van voor 1945.
29 juli 11.30 - 13.00 uur

Stadswandelingen Joods Zutphen

Stadswandeling Joods Zutphen
Wandel met een gids door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier in Zutphen. Aan de hand van gebouwen vertelt de gids u over de vroegere bewoners. U krijgt een beeld van joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945.
3 augustus 13.30 - 15.00 uur

Synagoge Zutphen

Wandeling door Zutphen aan de hand van sporen van Joods leven
10 augustus 13.30 uur

Brommers kieken in de karke IV

Remigiuskerk Steenderen

Thematentoonstelling: De Nederlandse Bromfietsmerken
Deze bijna museale presentatie van bromfietsen wordt alweer voor de vierde keer georganiseerd. Bij iedere tentoongestelde brommer staat een informatiepaneel. Er is ook aandacht voor reclame uitingen en techniek. Dit alles in het koor en de zijbeuken van een middeleeuwse dorpskerk. Rondom de kerk staan dan foodtrucks en is er live muziek. Entree € 3,00 p.p. Kinderen onder 1 m gratis. NB Zondag 12 augustus is de tentoonstelling geopend van 12.00 tot 17.00.
11 augustus - 12 augustus 10.00 - 17.00 uur

Stadswandeling langs sporen van Joods leven in Zutphen
Samen met een gids loopt u een route door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier. Aan de hand van de gebouwen komen hun vroegere bewoners ter sprake. Dat levert een beeld op van joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. Uw vrijwillige bijdrage zal gebruikt worden ten gunste van de restauratie van de Joodse Begraafplaats van Zutphen (buiten de route).
12 augustus 13.30 uur

Bezoek synagoge en stadswandeling

2 september 13.30 uur

Stadswandeling Joods Zutphen en bezoek sjoel
Samen met een gids loopt u een route door de Nieuwstad en het Barlhezekwartier. Aan de hand van de gebouwen komen hun vroegere bewoners ter sprake. Dat levert een beeld op van joods leven in Zutphen, voornamelijk van voor 1945. I.v.m. Open Monumentenweekend zijn er wandelingen op twee tijdstippen: om 11.30 en om 13.30.
9 september 11.30 - 15.00 uur

Opening expositie: mezzo-sopraan met piano

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Vogelhuizen in corten staal en papier reliëf
Vogelhuizen in cortenstaal van Leo Gerritsen en grafiek in linnen van Els Lemkes. 's Zondags geopend. Muzikale opening op 16 september door het Bleichrodt duo (fagot en chello). Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
16 september - 7 oktober 14.00 - 17.00 uur