Toon menu
Stichting Oude Gelderse Kerken

Postbus 7005
6801 HA Arnhem
T 026-35 52 555
E info@oudegeldersekerken.nl

Juli - september 2017

Marktconcert zang en orgel
Tentoonstelling

Zutphen Walburgiskerk

Concert met Elske te Lindert en Liga Vilmane
Marktconcert met Elske te Lindert (sopraan). Liga Vilmane bespeelt het Ahrend-orgel en het grote Baderorgel.
1 juli 12.30 uur
Meer informatie

Maartenskerk Etten

Expositie
Op alle zondagen in juni en op zaterdag 1 juli is er een tentoonstelling in de Maartenskerk in Etten. Vrije toegang.
1 juli 12.00 - 18.00 uur
Meer informatie

Expositie
Expositie

Kranenburg entree museum okt 2013

Franciscanen op de Kranenburg
In 2017 gaat de thematentoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum over: de inwijding, 150 jaar geleden, van het kerkgebouw en de zielzorg door de Franciscanen in de regio. De Cuyperskerk is in 1867 ingewijd door mgr. Schaepman als Antonius van Paduakerk, de orde der Franciscanen, later gevestigd in het nabij gelegen klooster, verzorgden de zielzorg. Vanaf het jaar 1901 vestigden de Franciscanen zich in het klooster op de Kranenburg en hebben van daaruit veel bijgedragen aan de zielzorg in de regio. Er is dan ook speciaal aandacht voor Franciscus van Assisi en paus Franciscus.
1 juli - 29 oktober 11.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Beelden in steen, iPhone-art en sieraden
Kunstkring Het Gelders Eiland nodigt u van harte uit voor een nieuwe expositie. De toegang is geheel gratis. Er zal werk te zien zijn van Fieke de Roij (beelden in steen), Eric Dijkstra (iPhone-art) en Karen Klein (sieraden). Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
2 juli 14.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Garden Rumours treedt op
Jazz op het orgel

Maartenskerk Etten

Concert van Garden Rumours
Concert van Garden Rumours
2 juli
Meer informatie

Zutphen Walburgiskerk

Concert Het Orgel Trio
Jazz op de orgels in de Walburgiskerk! Met Het Orgel Trio: Steven Kamperman (alt-klarinet & sopraan-saxofoon), Dion Nijland (bas) en Berry van Berkum (orgels).
7 juli 20.00 uur
Meer informatie

Harp en fagot / blokfluit / dulciaan
Toeristenconcert met Claudia y Manito

vorden_toren

Laat Romantisch Zaterdagavondconcert bij Kaarslicht
Het dorp is verstild, de Dorpskerk schemerdonker en alleen de beide kaarsenkronen branden. Het daglicht ebt weg en het kaarslicht neemt het over. Dan begint om exact 22.00 uur een concert. Henriëtte Bakker (fagot, blokfluit, dulciaan) en Marjan de Haer (harpen) staan garant voor een topconcert met een programma helemaal geweid aan deze mystieke sfeer en aan die van de late avond. Om 23.00 is het voorbij. Het licht gaat weer aan. Terug naar de harde werkelijkheid.
5 augustus 22.00 uur
Meer informatie

vorden_muziek

Zuid-Amerikaanse klanken met Gipsy temperament
Claudia y Manito traden vorig jaar op tijdens een Laat Romantisch Zaterdagavondconcert bij Kaarslicht. Wat een sfeer en mooi! Vandaar een reprise tijdens dit Toeristenconcert in het volle daglicht. Claudia van Trigt zingt canciones uit diverse Zuid Amerikaanse landen. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Veel van deze nummers heeft haar vader (zelf zanger/ gitarist en geboren onder de Caribische zon) haar bijgebracht. Door hem heeft ze ook de Paraguayaanse harp leren bespelen. Op dit prachtig instrument speelt Claudia melancholische zamba’s, ritmische polca’s gevoelige tango’s en meer. Manito vult het spel van Claudia aan met vurige solo’s en gevoelige fraseringen. Kom en overtuig u tijdens dit gratis toegankelijke toeristenconcert!
10 augustus 15.30 uur
Meer informatie

KLANKEN & KUNST
Afsluitend toeristenconcert

oude kerk haarlo kluntjespot

Concert Haytham Safia Qu4rtet en duo-expositie
Op zaterdagavond 26 augustus is Haarlo heel even het middelpunt van de wereld. Vanaf 19.30 uur speelt het Haytham Safia Qu4rtet - vier musici, afkomstig van drie continenten en opgeleid aan verschillende conservatoria – de sterren van de hemel met oosterse, westerse en Afrikaanse klanken en ritmes. Stilzitten is daarbij gewoon onmogelijk! Geïnspireerd door Tibetaanse gebedsvlaggen wapperen de boodschappen, wensen en dromen van vluchtelingen uit Syrië en Eritrea de lucht in om tot ver over de einder te worden gehoord. En de tentoongestelde schilderijen, waarop de sfeer van vele landen voelbaar is, onderstrepen de coherentie tussen alle wereldburgers. Aanvang condert: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is €7,50, inclusief een drankje in de pauze en na afloop. Graag vooraf aanmelden via: info@idaroekevisch.com. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Wees er dus snel bij!
26 augustus 19.00 uur
Meer informatie

vorden_muziek

De serie succesvolle wekelijkse korte laagdrempelige concerten op de donderdagmiddag wordt ook dit jaar weer afgesloten met het succesvolle 'Vordens Content'. Een florilegium uit de Vordense Muziekscene. Het concert duurt meestal ook wat langer. “Het kan me niet lang genoeg duren” sprak een bezoeker vorig jaar! 'In Vorden kan je wat Worden', die kreet geldt bovenal voor het totale Culturele Gebeuren in Vorden. Muzikaal is het hier vissen in een rijk gevulde vijver! Het concert is gratis toegankelijk.
31 augustus 15.30 uur
Meer informatie

Expositie A.M. Gorter (1866-1933)
Leurse jaarmarkt

vorden_muziek

Expositie landschapsschilder en afsluitend concert
Expositie A.M. Gorter (1866-1933), landschapsschilder van Oostelijk Nederland. Door de weeks en op zaterdag vanaf 11.00. Zondag 3 september van 12.00-16.45 uur. Zondag 10 september (OMD) 12.00-16.00 uur. Toegang € 3,00. Afsluitend concert 10 september 16.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk. Wel wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Het concert ter afsluiting van de A.M. Gorterexpositie is mede geïnspireerd op A.C.W. Staring, het Staringjaar 2017 en ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’, het thema van de Open Monumentendagen 2017. Het landschap rond Vorden werd door Staring mede bepaald en door Gorter veelvuldig geschilderd.
2 september - 10 september 11.00 - 16.45 uur
Meer informatie

Leur

Streekproducten en verhalen
Tijdens de Leurse Jaarmarkt is de dorpskerk geopend. Er zullen orgelbespelingen plaatsvinden en er is een tentoonstelling over een Middeleeuwse Klooster in het Land tussen Maas en Waal. Rondom de kerk de puur lokale Leurse jaarmarkt met producten uit de regio.
3 september 11.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Expositie en fietstocht Monumentendag
Verkoopdag devotionalia

Toren Rijswijk

Foto-tentoonstelling en fietstocht langs monumenten
Op Monumentendag zijn de Martinuskerk en Korenmolen de Hoop geopend! In de kerk is een foto-tentoonstelling. ook is er een fietstocht van de Martinuskerk naar Korenmolen De Hoop langs andere Rijswijkse monumenten. Gratis entree tot de kerk. Fietstocht € 5,00.
9 september 10.00 - 16.00 uur
Meer informatie

agenda-cuypers

Grote verkoop van religieuze voorwerpen, kerstgroepen etc.
Het Heiligenbeeldenmuseum grijpt de Open Monumentendag aan om haar jaarlijkse verkoopdag te houden. U kunt kopen: religieuze voorwerpen, beelden, boeken, schilderijen etc. Heel bijzonder is ook dat er ruim 120 prachtige kerstgroepen te koop worden aangeboden. Bekijk ook de tentoonstelling '150 jaar bestaan kerkgebouw en 400 jaar Franciscanen in de Achterhoek'.
9 september 11.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Elk heel uur een orgelconcert
Avondorgelconcert door Vincent van Laar

Zutphen Walburgiskerk

Orgelconcerten tijdens Open Monumentendagen
De Walburgiskerk is speciaal in dit weekend gratis toegankelijk (entree Librije kost 2 euro). Daarnaast wordt er elk heel uur een orgelconcert van een kwartier op het Baderorgel gespeeld. We sluiten het programma af op 10 september om 16.30 uur. Dan zal onze befaamde organist Klaas Stok het jaarlijkse Bachconcert ten gehore brengen.
9 september - 10 september 10.30 - 16.30 uur
Meer informatie

Zutphen Walburgiskerk

Concert rond het thema ‘500 jaar Luther / Hervormingsdag’.
De maand oktober staat in het teken van Luther. Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat hij (al dan niet) 95 stellingen vastspijkerde op de deuren van de kerk in Wittenberg. Vanaf vrijdag 15 september kunt u 3 weken lang op de vrijdagavond om 20:00 uur genieten van een concert met het thema ‘500 jaar Luther / Hervormingsdag’. Vandaag bespeelt Vincent van Laar het Baderorgel. Toegang € 10,= Kinderen en tieners t/m 16 jaar vrije toegang!
15 september 20.00 uur
Meer informatie

Expositie
Concert ‘Arte Duo’

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Objecten in staal en papier reliëf
Kunstkring Het Gelders Eiland nodigt u van harte uit voor een nieuwe expositie. De toegang is geheel gratis. Er zal werk te zien zijn van Marc Deeleman (objecten in staal) en Herman Coppus (papier reliëf). Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
17 september 14.00 - 17.00 uur
Meer informatie

vorden_toren

Zondagmiddagconcert saxofoon, piano en zang
Zondagmiddagconcert met ‘Arte Duo’: Aubrey Snell (saxofoon) en Lineke Lever (piano). M.m.v. Henriëtte Feith (sopraan). ‘Arte Duo’ speelde eerder op illustere locaties als Het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, De Oosterpoort in Groningen en het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Nu spelen zij in de dorpskerk onder meer: Diepenbrock, Bernstein, Schubert, Händel en Poulenc. De toegangsprijs van de zondagmiddagconcerten bedraagt € 12,00. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang.
17 september 15.30 uur
Meer informatie

Avondorgelconcert door Wolfgang Zerer
Expositie

Zutphen Walburgiskerk

Concert rond het thema ‘500 jaar Luther / Hervormingsdag’
Walburgiskerk Avondorgelconcert rond het thema 500 jaar Luther/Hervormingsdag. Vandaag bespeelt Wolfgang Zerer (Hamburg) het Baderorgel. Toegang € 10,= Kinderen en tieners t/m 16 jaar vrije toegang!
22 september 20.00 uur
Meer informatie

Aerdt_NHkerk_int_orgel_venster_CvG_2016__3978 V (2)

Objecten in staal en papier reliëf
Kunstkring Het Gelders Eiland nodigt u van harte uit voor een nieuwe expositie. De toegang is geheel gratis. Er zal werk te zien zijn van Marc Deeleman (objecten in staal) en Herman Coppus (papier reliëf). Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
24 september 14.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Avondorgelconcert met Cor Ardesch
Eendaags wandelevenement: Torentocht

Zutphen Walburgiskerk

Concert rond het thema ‘500 jaar Luther / Hervormingsdag’
Walburgiskerk Avondorgelconcert rond het thema 500 jaar Luther/Hervormingsdag. Vandaag bespeelt Cor Ardesch het Baderorgel. Toegang € 10,= Kinderen en tieners t/m 16 jaar vrije toegang!
29 september 20.00 uur
Meer informatie

Kerk-Avezaath

Torentocht 2017: wandelen van toren naar toren
De tocht verbindt de vijf torens van Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath en Zoelen. De Torentocht is een recreatieve tocht. De wandelaar kan bij elke deelnemende kerk steeds uit verschillende routes kiezen en bepaalt dus zelf zijn/haar afstand. De routes gaan gedeeltelijk over particulier terrein: boomgaarden, wijngaard en landgoederen. In deze tijd van het jaar geeft het fruit extra kleur aan deze unieke wandeltocht! U kunt starten tussen 9.00 u. tot 13.00 u. bij de kerk van Kerk-Avezaath, maar ook bij die van Buren, Kapel-Avezaath, Erichem of Zoelen. Inschrijfkosten €5,- p.p. en €2,50 voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Door mee te lopen draagt de wandelaar bij aan het behoud van de monumentale kerken.
30 september 09.00 uur
Meer informatie

Wandelevenement Torentocht 2017

agendabanner Sint-Lambertuskerk Buren

Wandelen van toren naar toren
De tocht verbindt de vijf torens van Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath en Zoelen. De Torentocht is een recreatieve tocht. De wandelaar kan bij elke deelnemende kerk steeds uit verschillende routes kiezen en bepaalt dus zelf zijn/haar afstand. De routes gaan gedeeltelijk over particulier terrein: boomgaarden, wijngaard en landgoederen. In deze tijd van het jaar geeft het fruit extra kleur aan deze unieke wandeltocht! Door mee te lopen draagt de wandelaar bij aan het behoud van de monumentale kerken. U kunt starten tussen 9.00 u. tot 13.00 u. bij de kerk van Buren, maar ook bij die van Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Erichem of Zoelen. Inschrijfkosten €5,- p.p. en €2,50 voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.
30 september 09.00 uur
Meer informatie