April - juni 2017

Concert van Vivace

agenda-cuypers

Franciscanen op de Kranenburg
In 2017 gaat de thematentoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum over: de inwijding, 150 jaar geleden, van het kerkgebouw en de zielzorg door de Franciscanen in de regio. De Cuyperskerk is in 1867 ingewijd door mgr. Schaepman als Antonius van Paduakerk, de orde der Franciscanen, later gevestigd in het nabij gelegen klooster, verzorgden de zielzorg. Vanaf het jaar 1901 vestigden de Franciscanen zich in het klooster op de Kranenburg en hebben van daaruit veel bijgedragen aan de zielzorg in de regio. Er is dan ook speciaal aandacht voor Franciscus van Assisi en paus Franciscus.
17 april - 29 oktober 11.00 - 17.00 uur

Concert van Vivace
Vandaag kunt u Vivace beluisteren in de Maartenskerk in Etten.
22 april 19.00 uur

Gitaarmuziek in de Dorpskerk
De nachtegaal van Brahms

Concert The Guitar Connection
The Guitar Connection treedt op in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Twee jongens uit Utrecht, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk. Entree € 7,50.
23 april 15.30 uur

buren sweelinck barokorkest sint lambertus

Van Swieten Society
Na de voltooiing van zijn Strijkkwintet opus 111 overwoog Brahms te stoppen met componeren maar het magnifieke klarinetspel van Richard Mühlfeld deed hem besluiten zijn pen toch weer op te nemen, en wel voor een klarinetkwintet. De klarinettist legde zoveel lyriek in zijn spel dat Brahms hem 'Mijn Nachtegaal' noemde. Toegang: € 20,00. Kinderen t/m 16 gratis. Voor het concert en tijdens de pauze is koffie en thee verkrijgbaar in de kerk. Afsluitend een borrel.
29 april 20.15 uur

Tentoonstelling, workshops en concert
Concert Lenny Kuhr

Rijswijk

Expositie ‘Rijswijk te Kijk’ en concert Rozenswaaijers
Een éénmalige presentatie van Rijswijks talent in de Martinuskerk. Zo’n 30 Rijswijkers – amateurs en professionals - tonen hun werk: o.a. beelden, films, foto`s, textiel, landschappelijke inrichting, hout, boeken,kookkunst, schilderijen, kaarten, keramiek, interieurontwerp, glas. Ook zijn er workshops over bijenteelt en bloembinden en wordt er muziek gemaakt. Als feestelijke afsluiting treden om 15:30 de Rozenswaaijers uit Ravenswaaij op, met gezellige meezingliederen. Toegang is gratis.
30 april 12.30 - 15.00 uur

Voor-Drempt

Lenny Kuhr treedt op in de Sint-Joriskerk
Exclusief concert van Lenny Kuhr in onze regio. In 1969 won ze het Eurovisie Songfestival met het liedje DeTroubadour, en nog steeds is ze actief. Lenny Kuhr zit 50 jaar in het vak. Dit jaar heeft ze op haar 67e verjaardag een nieuw album uitgebracht: Gekust door de eeuwigheid. Kerk open 14:30. Kaarten à € 15,00 vooraf te bestellen via stjoriskerkdrempt@gmail.com of ‘s middags aan de kassa verkrijgbaar voor € 16,50. Wees er snel bij. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
21 mei 15.00 uur

Kunst3daagse in de Dorpskerk
Kunstexpositie schilderijen

Entree vrijwillige bijdrage.
26 mei - 28 mei

Expositie leden schilderschool Marian Merk
Gedurende het Pinksterweekend exposeren leden van de schilderschool Marian Merk hun veelzijdige werken in de sfeervolle Dorpskerk van Hoog-Keppel.
3 juni - 5 juni 11.00 - 18.00 uur

Concert SPIJKERS

Tentoonstelling
Expositie in de Maartenskerk in Etten.
4 juni - 5 juni 12.00 - 18.00 uur

Toren Rijswijk

Concert Ashton Brother Joost Spijkers
Op Tweede Pinksterdag treedt SPIJKERS op, de 5-koppige band van Ashton Brother Joost Spijkers. Ze zingen Nederlandse liederen met als thema: vriendschap, vriendinnen, liefde, hartstocht, drank en alledaagse dwaasheid. Kosten: € 15,00.
5 juni 15.30 uur

Meerdaags Kamermuziek Festival
Tentoonstelling schilderijen

Leur

Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal
Het Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal vindt al sinds 2004 jaarlijks plaats in het knusse kerkje van Leur. Gerenommeerde topmusici en aanstormend talent spelen zij aan zij in een ongedwongen sfeer. Toegang slechts € 15,00. Overdag geeft violist en oprichter en artistiek directeur van het Reizend MuziekGezelschap Christiaan Bor tussen 10:00-12:00 masterclasses en/of openbare repetities die vrij toegankelijk zijn. Op zondag begint het concert om 14.00 met aansluitend high tea.
9 juni - 11 juni 20.00 uur

Expositie leden schilderschool Marian Merk
Leden van de schilderschool Marian Merk exposeren hun veelzijdige werken in de sfeervolle Dorpskerk van Hoog-Keppel.
10 juni - 11 juni 11.00 - 18.00 uur

Sfeervol concert van Het Weiland Ensemble

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg

5 eeuwen koormuziek van Nederlandse componisten
Het Weiland Ensemble, een gemengd koor van 36 enthousiaste zangers onder leiding van dirigent Annelies Smit, brengt liederen ten gehore van Nederlandse componisten als Jan Pieterszoon Sweelinck, Jacob Arcadelt, Julius Röntgen en Jetse Bremer. Van het Salve Regina van Josquin Desprez (1450 -1521) tot het Psaume 121 van hedendaags Tilburgse componist Daan Manneke. Bijzonder is de weemoedige compositie Chanson d’automne van Alphons Diepenbrock (1862-1921). Het concert is gratis, toegang tot het museum is €4,-
11 juni 15.00 - 16.15 uur

Tentoonstelling
Op alle zondagen in juni en zaterdag 1 juli is er een tentoonstelling in de Oude Kerk in Etten. Gratis entree.
11 juni 12.00 - 18.00 uur

Tentoonstelling
Op alle zondagen in juni en op zaterdag 1/7 is er een tentoonstelling in de Oude Kerk van Etten. Gratis toegang tot de kerk.
18 juni 12.00 - 18.00 uur

Expositie
Op alle zondagen in juni en zaterdag 1 juli is er een tentoonstelling in de Oude Kerk, Etten. Vrij toegang tot de kerk!
25 juni 12.00 - 18.00 uur