Toon menu
Stichting Oude Gelderse Kerken

Postbus 7005
6801 HA Arnhem
T 026-35 52 555
E info@oudegeldersekerken.nl

Januari - maart 2017

Heiligenbeeldenmuseum de hele winter open
De troubadour vertelt

Kranenburg entree museum okt 2013

Kerstgroepententoonstelling Heiligenbeeldenmuseum
Nu al voor de zeventiende keer, organiseert het ‘Museum voor Heiligenbeelden’ weer een tentoonstelling van kerstgroepen. Met dit jaar enkele prachtige grote groepen uit kerken in de regio, een treintje in het rotsmassief en er staan ruim tweehonderd internationale kerstgroepen opgesteld.
1 januari 2017 - 10 januari 2016 11.00 - 17.00 uur
Meer informatie

Hoog-Keppel

Verhalen en liederen van Gery Groot Zwaaftink over de Achterhoek
Gery Groot Zwaaftink, troubadour met hart en ziel. In z’n rugzak heeft hij zelfgeschreven liedjes, anekdotes, balades en een groot aantal korte verhalen. Gery houdt van de Achterhoek en woont en leeft er al 32 jaar. Daarover kan hij boeiend vertellen en zingen al dan niet in het dialect. Kom het beleven. Entree €6 inclusief een welkomst kopje koffie of thee. 7 dorpsbewoners exposeren hun eigen werk in de Dorpskerk Hoog-Keppel tijdens dit evenement. De zaal gaat open om 14.30 uur.
12 februari 15.30 uur
Meer informatie

Stem op de De Dingenpartij
Ernst de Corte: Lied van mijn vader

Hoog-Keppel

Performance art van Gerrit van Middelkoop
Gerrit van Middelkoop is beeldend kunstenaar en gaat u enthousiast maken over de noodzaak tot het oprichten van De Dingenpartij. Ook de jaarlijkse Nationale Dingendag en de uitverkiezing van het Bedreigde Ding van het jaar zullen aan bod komen. Is het een cabaretvoorstelling, een verkiezingspraatje of een kunsthistorisch college? Kom en oordeel zelf. Entree €7,50 inclusief een welkomst kopje koffie of thee. 7 dorpsbewoners exposeren hun eigen werk in de Dorpskerk Hoog-Keppel tijdens dit evenement. De zaal gaat open om 14.30 uur.
19 februari 15.30 uur
Meer informatie

Voor-Drempt

Ernst de Corte zingt liedjes van Jules de Corte
In ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte, bekend van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Kerk open 14:30. Kaarten à € 15,00 vooraf te bestellen via stjoriskerkdrempt@gmail.com. of ‘s middags aan de kassa verkrijgbaar. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
26 februari 15.00 uur
Meer informatie

Barokconcert ensemble Rokonok
Zondagmiddagconcert

Hoog-Keppel

Uitvoering triosonates van Telemann en Bach
Ineke Pieters (orgel), dochter Nienke (blokfluit) en zoon (viool) zijn een zeer getalenteerd trio. Zij spelen uit de barokperiode triosonates van o.a. Telemann en Bach, die door de bijzondere akoestiek van de Dorpskerk fantastisch klinken. Kom genieten. Entree €10 inclusief een welkomst kopje koffie of thee. 7 dorpsbewoners exposeren hun eigen werk in de Dorpskerk Hoog-Keppel tijdens dit evenement. De zaal gaat open om 14.30 uur.
26 februari 15.30 uur
Meer informatie

vorden_muziek

Maya Levy (viool) en Matthieu Idmtal (piano)
Maya Levy (viool) en Matthieu Idmtal (piano) uit Brussel. Het repertoire van Matthieu Idmtal reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Toch heeft hij een grote aandacht voor Russische en Romantische muziek, met als voornaamste componist Alexander Scriabin. Toegang: € 13,00. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang!
12 maart 15.30 uur
Meer informatie

SOGK Publiekslezing 2017
Concert Houtens Kamerkoor Rondo

agendabannerkoepelkerkarnhem

De SOGK Publiekslezing 2017 ‘Gelderse kerken of kerken in Gelderland? Heden, verleden en toekomst van een kerkenlandschap’, is vrij toegankelijk voor donateurs, Vrienden, vrijwilligers, genodigden, relaties, geïnteresseerden, gasten en introducés. De lezing is in de Koepelkerk in het centrum van Arnhem. De spreker is dr. Wies van Leeuwen is cultuurhistorisch en architectuurhistorisch onderzoeker, met als specialisatie monumentenzorg en architectuur in de negentiende eeuw. Het adres is: Jansplein 60, 6811GD Arnhem.
25 maart 10.30 - 13.00 uur
Meer informatie

Toren Rijswijk

Uitvoering Requiem van Fauré
Het Houtens Kamerkoor Rondo zingt onder leiding van Hans de Munnik het Requiem van Fauré, een zachtmoedig en vredig stuk dat geliefd is bij een groot publiek. Rondo zingt (vrijwel alle) delen van het Requiem, waarbij de prachtige solo ‘Pie Jesu’ het hoogtepunt vormt. Ad Bethlehem begeleidt het koor op orgel. Op het programma staat verder een aantal liederen van Edward Elgar en Maurice Duruflé. Kaarten kosten €10,00 in de voorverkoop, €12,50 in de kerk.
26 maart 15.00 uur
Meer informatie