Meer doen met onze religieuze monumenten

Iedere stad, ieder dorp in Gelderland heeft een kerk. Soms zelfs meer dan één. Kerken vormen een vertrouwd beeld in de omgeving. Helaas zijn kerkbesturen steeds vaker gedwongen de deuren te sluiten. Vaak is de toekomst dan ongewis. Komt er een passende herbestemming? Of wordt het sloop en moet het vertrouwde beeld, na vele decennia, plaatsmaken voor een modern winkelpand? De Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) zet zich al bijna 40 jaar in om monumentale kerken te behouden voor de toekomst.