Januari - maart 2018

Zuid-Amerikaanse barok

Kranenburg entree museum okt 2013

Meer dan 300 kerststallen in het Heiligenbeeldenmuseum
Tijdens de kerstgroepententoonsteling kunt u dit jaar de minigroepjes van Nanny de Beer uit Zutphen bekijken. Erg bijzonder zijn ook de grotere kerstgroepen van Bert Hilhorst, koster in de Martelaren van Gorcumkerk in Amsterdam. Uiteraard ook kerststallenen uit onze eigen collectie. In totaal staan er ruim 300 groepen opgesteld!
2 januari - 7 januari 11.00 - 17.00 uur

vorden_toren

Barokmuziek uit Zuid Amerika
Kerstspecial met Kerstbarok uit Zuid-Amerika. M.m.v. onder andere het Barlheze Consort e.v.a. Met onder andere ‘Hanacpachap cussicuinin’, een hymne aan Maria in de Indiaanse taal Quechua. Toegangsprijs € 12,00. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang.
6 januari 20.00 uur

Concerten bij kaarslicht - Vespucci Quartet
Mattheüs Passie in Drempt

agendabanner Sint-Lambertuskerk Buren

Haydn, Shostakovich en Brahms
Muziek in Buren organiseert al 25 jaar de mooiste klassieke concerten in het historische stadje Buren. Vandaag drie meesterwerken voor strijkkwartet uit drie stijlperiodes: Haydn, Shostakovich en Brahms. Toegang: € 20,00. Kinderen t/m 16 gratis. Voor het concert en tijdens de pauze is koffie en thee verkrijgbaar in de kerk. Afsluitend een borrel.
9 februari 20.15 uur

Voor-Drempt

Mattheüs Passie door zanggroep Follow Up
Goede vrijdag 2018 wordt in de St. Joriskerk te Drempt wederom door de oecumenische zanggroep Follow Up uit Doesburg de Matteüs Passie uitgevoerd. Een kortere, modernere versie van de Mattheüs Passion. Alle teksten van de liederen zijn in het Nederlands en dus ontzettend goed te volgen. Na afloop is er een gezamenlijk koffiedrinken, waar men gezellig met elkaar kan napraten over het gebodene.
30 maart 19.30 - 22.00 uur